11-10-es győzelmet aratott a Kaposvári Vízilabda Klub az UVSE otthonában az OB I-es bajnokság 7. fordulójában. A mérkőzésen jubilált Vindisch Ferenc, aki 650. élvonalbeli  összecsapásán szállt medencébe - írja a kapospolo.hu.

Magát a találkozót nagy küzdelem jellemezte. Az első negyedben háromgólos előnyre tettek szert a somogyiak, de ezt a különbséget könnyedén eltüntették a házigazdák a második felvonásban. A nagyszünet előtt Kakstedter Bendegúz szerezte vissza a vezetést a KVK-nak, majd Takács János növelte ismét kettőre a csapatok közötti különbséget.

Innentől szinte a lefújásig ugyanaz volt a forgatókönyv: az újpestiek rendre felzárkóztak egy gólra, amire mindig tudtak válaszolni Dőry Farkasék. Két perccel a vége előtt Kardos Alexander talált be, ezt viszont már csak kihagyott helyzetek követték, így a kaposváriak igen fontos 3 pontot szereztek a Komjádiban.

A KVK legeredményesebb játékosa a három góllal záró ifj. Berta József volt, Kakstedter Bendegúz, Fülöp Bence és Takács János pedig 2-2 találatig jutott.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 7. forduló

UVSE – Kaposvári VK 10-11 (2-4, 4-3, 2-3, 2-1)

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda. Vezette: Csizmadia, Bereczki.

UVSE: Korom – Kardos (2), Korbán (2), Barics (1), Korbács (1), Alekseev (4), Bencz. Csere: Herczeg, Besenyei, Hegedűs, Kedves, Gidófalvy, Hegedűs Z. Vezetőedző: dr. Vincze Balázs.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry, ifj. Berta (3), Pellei F., Fülöp (2), Baj (1), Vindisch. Csere: Aranyi, Kakstedter (2), Palatinus, Juhász-Szelei, Vadas, Takács (2). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 5/11, illetve 6/8

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve -.

Kipontozódott: Korbán ill. Pellei F.

Címkék: uvse, kaposvári vízilabda klub, ob1, sport