null

Nagy sikert ért el az Investment Közutasok Kaposvári TK, miután a horvátországi Slavonski Brodban rendezett férfiteke NBC-kupán a harmadik helyen végzett, s ezzel kvalifikálta magát az idén novemberben kezdődő Bajnokok Ligájára. Ezzel első Somogy vármegyei együttesként szerepelhetnek a BL-ben, ami sporttörténelmi tett.

Az Investment Közutasok Kaposvári TK kedden kezdte meg a selejtezőt a harmadik számú európai kupasorozatban, s kiváló teljesítményt nyújtott, mely azt jelentette, hogy bejutott a Final Fourba. Az elődöntőben a Zadar jobbnak bizonyult, ám a bronzmeccsre alaposan felszívták magukat a játékosok, s imponáló magabiztosággal, 8–0-ra győztek, s ezzel el dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az a kiváló teljesítmény azt eredményezte, hogy részt vehetnek a sportág királykategóriájában, a novemberben rajtoló Bajnokok Ligájában, s ezzel beírták magukat a vármegye sporttörténelmébe.

– Azért utaztunk már el hétfőn, hogy a másnapi meccsre fejben már ott legyünk, hangolódjunk már rá a kupára, s akkor volt az ünnepélyes megnyitó is – fogalmazott Kálny Krisztián, az Investment Közutasok Kaposvári TK elnöke. – A selejtezőben egész jól alakultak a dolgok, mindenki jól teljesített, pedig egy különleges forgatást igénylő pályán szerepeltünk. S az egy kicsit felőröli a játékost, ha nem úgy fizet a pálya, mint például a hazai. Az ötödik embernél volt egy mélypont, cseréltünk is, de az sem jött be. Ezután jött Németh Máté, aki egy szép eredménnyel bebiztosította a negyedik helyet.

A négyes döntő első meccsén jött az előzetesen is a legerősebb ellenfélnek tartott csapat, a Zadar, mely végül el is hódította a serleget.

Ellenük egy szoros összecsapást vívtunk, középen ezúttal is volt egy gyenge eredmény, mely gyakorlatilag eldöntötte a találkozót – tette hozzá. – Szerencsére nem törtünk meg, bár egy vereség sohasem jön jókor. Az esti beszélgetésnél senki sem volt maga alatt, így pozitívan vághattunk neki a bronzmérkőzésnek, melyen tényleg fejben is nagyon ott voltunk, végül egy sima mérkőzésen megszereztük a harmadik helyet.

Nagyon jó érzés volt nemzetközi kupán irányítani a csapatot, bár 2006-ban a nőknél már segédkeztem, de az teljesen más volt, mert nem vezetőedzőként – nyilatkozta Horváth László, az Investment Közutasok Kaposvári TK mestere. – Nagyon büszke voltam és vagyok is a fiúkra, hogy ilyen kimagasló eredményt értek el. Mindenki nagyon odatette magát, a hozzáállásuk kitűnő volt, még azoknak sem volt kicsit rosszabb a szájíze, akik kevesebb lehetőséget kaptak, azaz nagyon jó volt velük együtt dolgozni, ahogy mondani szokták, igazai nagybetűs csapatként küzdöttünk.

Horváth László elmondta azt is: talán segítség is volt, hogy különleges volt a pálya, mert ezáltal nem születtek kimagasló eredmények. 

A sok meccs mellett azért volt idejük a pihenésre is, akadt egy-egy fél délelőtt vagy éppen délután, amikor sétáltak a városban.

A sportcsarnok körülbelül, olyan, mint a Kaposvár Aréna, az aljában egy nyolcsávos tekepályával – ami nincs Magyarországon –, s vannak kisebb komplexumok, például asztalitenisz-terem – fűzte hozzá a vezetőedző. – Az épülettől 100 méterre található a központ, 20-ra pedig a Száva folyó, azaz festői környezetben tölthettünk el pár napot. A selejtező alatt folyamatosan váltakoztak a női és férficsapatok, mindenkivel jöttek szurkolók, azaz szinte mindig telt ház előtt szerepeltünk, jó volt ilyen szurkolás mellett gurítani. A város körülbelül akkora, mint Kaposvár, az emberek barátságosok, bármerre jártunk, mindenhol üdvözöltek minket. Újoncként érkeztünk, de mindenkitől nagy tiszteletet kaptunk, a németek sportszerűen gratuláltak nekünk, ahogy a későbbi győztes zadariak is.

Egy mérföldkövet tehát teljesítettek a kaposvári tekézők, de egy újabbat is leraktak, hiszen novemberben jön a Bajnokok Ligája.

Címkék: Investment Közutasok Kaposvári TK, bajnokok ligája, teke, sport