Ma délelőtt a Nemzetőrsori Központi Óvoda kicsinyei tették meg az első lépéseket a jégen. A kicsik szívesen jöttek és a szülők is örülnek ennek a hasznos foglalkozásnak, ami jól illeszkedik a város sport-, illetve egészségügyi koncepciójához  - mondta el a helyszínen az egyik pedagógus, Szentgyörgyiné Lőrincz Aranka.

Az úszás mellett a kaposvári gyermekek korcsolyázni is megtanulhatnak szervezett keretek között - mondta az idei első órán Kaposvár polgármestere. Szita Károly hozzátette: az önkormányzat eddig 10 millió forinttal járult hozzá a jégidő megvásárlásához, amit most 7 millió forinttal megtoldottak, hogy a távolabb fekvő intézményekből is könnyebb és gyorsabb legyen a fiatalok szállítása.

A jelenleg a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola üzemeltetésben levő jégcsarnok kívül-belül megújult. Most pedig egy melegedőt is berendeztek a korisoknak.

Az első közönségprogram a Jégcsarnokban szombaton délután lesz. Ezt követően pedig egészen március végéig várják a korcsolyázni vágyókat.

Címkék: jégcsarnok, óvoda, ingyenes, fiatal, korcsolya, diák, egészség, oktatás, gyermek, úszás, iskola, Kaposvár, sport