Mindhárom bajnoki pontot elhozta a Szentes otthonából a Kaposvári Vízilabda Klub az OB I-es bajnokság 4. fordulójában - írja a kapospolo.hu.  A szombati rangadó végig kiélezett játékot hozott, az első negyed végén még 3-3-ra álltak a felek. A második játékrész elején a házigazdák szerezték meg a vezetést, de a nagyszünetre fordítottak a somogyiak.

A KVK a harmadik negyed első perceiben kétgólos előnyt harcolt ki, ez azonban még kevés volt az üdvösséghez. Két ex-kaposvári, Biros Barnabás és Szatmári Kristóf egalizálni tudott a záró játékrész elején, de nem sokkal később ifjabb Berta József a negyedik találatával ismét vezetéshez juttatta a vendégeket. A Szentes ezt követően kihagyott egy ziccert, majd Aranyi Attila talált be, amivel újfent kettővel mentek Surányi László tanítványai. Vékony Ákos emberelőnyből lőtt gólt, amit mindkét oldalon kihagyott helyzetek követtek, mígnem Dőry Farkas zárta le a mérkőzést.

A kaposváriak végül 13-11-re nyertek, így első győzelmüknek örülhettek az új idényben.

E.ON Férfi Vízilabda OB I 4. forduló

Metalcom Szentes – Kaposvári VK 11-13 (3-3, 3-4, 2-3, 3-3)

Szentes, 100 néző. Vezette: Vogel G., Fodor R.

Metalcom Szentes: Kovács B. – Dmytro, Vékony (1), Szatmári (3), Vismeg B., Biros B. (2), Hajdú A. (2). Csere: Pethe, Bozó (2), Magyar M., Csorba (1), Kürti-Szabó, Makán. Vezetőedző: Komlósi Péter.

Kaposvári VK: Kósik – Dőry (3), ifj. Berta J. (4), Pellei F. (1), Fülöp B. (1), Baj, Vindisch (1). Csere: Aranyi A. (2), Kakstedter, Palatinus, Vörös, Takács J. (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 11/5, illetve 6/1.

Gól, ötméteresből: 1/1, illetve 1/1.

Kipontozódott: Fülöp B. (25. p.), Aranyi A. (32. p.).

Címkék: ob1, szentes, kaposvári vízilabda klub, sport