Egy ágra került, így már a negyeddöntőben találkozhat az előző bajnokság két döntőse, a Fino Kaposvár és a MÁV Előre-Foxconn a férfi röplabda Magyar Kupában. A sorozatra mindössze 14 csapat nevezett, így a két, legutóbb finalista együttes, a kupacímvédő Pénzügyőr SE és a bajnok Fino Kaposvár csak a negyeddöntőben kapcsolódik be a küzdelembe.

Közülük a somogyiak jártak sokkal rosszabbul, ugyanis az ő águkra került a legutóbbi bajnoki ezüstérmes, az előzetes erőviszonyok alapján a Kaposvár elsőszámú kihívójának számító MÁV Előre-Foxconn. Dávid Zoltán tanítványainak a negyeddöntős szerepléshez a Veszprém RK-t kell legyőzniük.

A Pénzügyőr a nyolc között a másodosztályú Győrrel, vagy az élvonalbeli TFSE-vel csap majd össze, s amennyiben sikerrel veszi az akadályt, az elődöntőben várhatóan a DEAC-cal vagy a tavasszal negyedik Kazincbarcikával találkozik.

A legutóbb MK-bronzérmes Kecskeméti RC a MEAFC-Miskolc ellen kezd, továbbjutás esetén a nyolc között a MAFC és a Szeged párharcának továbbjutója vár rá.

A két, legutóbb döntős együttes közül a címvédő Vasas Óbuda volt a szerencsésebb a női röplabda Magyar Kupa szerdai sorsolásán. A sorozatra 21 csapat nevezett, a legutóbbi négy elődöntős kiemelt volt, így ők a versenykiírás értelmében a mostani idényben csak a legjobb négy között találkozhatnak egymással.

A címvédő Vasas Óbuda legkorábban az elődöntőben mérkőzhet hozzá hasonlóan extraligás csapattal, ugyanis a nyolcad- és a negyeddöntőben is biztosan NB I-es riválist kap: előbbiben a BVSC-t vagy a Kispestet, utóbbiban az MTK-t vagy a Gödöllőt.

A tavasszal ezüstérmes Békéscsaba a nyolcaddöntőben a Közgáz (NB II) vagy a TFSE (NB I) otthonába látogat, ezt követően azonban egy extraligás párharc továbbjutója, a MÁV Előre vagy a Szent Benedek RA vár majd Tóth Gábor tanítványaira.

A legutóbb bronzérmes - így a csabaiak ágán szereplő - Nyíregyháza Budaörsre vagy Veszprémbe utazik először, míg a negyedik Kaposvár Szegeden, vagy Tatabányán kezd, s ha eljut addig, akkor az elődöntőben a címvédő Vasas vár rá.

Ahol a csapatok között osztálybeli különbség van, ott a továbbjutás egy, az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezett mérkőzésen dől el, minden egyéb esetben oda-visszavágót rendeznek.

A Magyar Kupa fináléja a férfiaknál és a nőknél is jelenleg a március 9-10-i hétvégére van kiírva, de mivel ugyanakkor rendezik a női Közép-európai Liga négyes döntőjét is, a Békéscsaba elődöntőbe jutása esetén ez a dátum módosulni fog.

Címkék: magyar kupa, kaposvár, röplabda, sport