Kétgólos győzelmet aratott a Kaposvári Rákóczi FC a PTE-PEAC otthonában a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában, és bejutott a legjobb 32 közé.

A zöld-fehérek mindkét találatát Hampuk Ádám szerezte az első félidő 2. és 19. percében.

A Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását hétfőn rendezik majd meg.

MOL Magyar Kupa 3. forduló

PTE-PEAC–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–2)

Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. V.: Kakuk Sz. (Varga L., Topálszki Sz.).

PTE-PEAC: Pölöskei T. – Leidl, Bozóki, Weiland, Than – Temesvári – Udvardi (Hazenauer, a 76. percben), Gelencsér G. (Takács M., a 65. percben), Márkvárt P. (Nagy M., a szünetben), Hock (Gelencsér B., a 65. percben) – Keresztes (Orbán K., a szünetben). Vezetőedző: Lőrinc Antal.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Harsányi, Szederkényi – Ekker, Pintér M. (Kis-Fónai, a 89. percben), A. Mazzonetto, Horváth B. (N. Mazzonetto, a 84. percben), Pusztai – Hampuk, Bíró D. (Babinszky, a 79. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Hampuk (a 2. és a 19. percben).

Sárga lap: Keresztes (a 26. percben), Udvardi (az 57. percben).

Horváth Rudolf: – A továbbjutásért jöttünk. Éreztük, hogy jó állapotban, lendületben vagyunk, ezt az eredmények is igazolják. Jól kezdtük a mérkőzést, amit már az első félidőben eldönthettünk volna, hiszen inkább benne volt a harmadik, negyedik gólunk, mint a pécsi szépítés. A második félidőt csak irányítás alatt kellett tartanunk, ezt tökéletesen megvalósítottuk. Kicsit spóroltunk, hogy a kevés létszám miatt ne legyen túlterheltség ebben a melegben, illetve sérülés sem. A célt teljesítettük, várjuk a hétfői sorsolást, ahol szeretnénk olyan ellenfelet kapni, amely azonos, vagy alacsonyabb osztályban szerepel, hiszen szeretnénk még tavasszal is bent lenni a sorozatban.

Címkék: pte-peac, kaposvári rákóczi fc, magyar kupa, labdarúgás, sport