A somogyi zöld-fehérek Bíró Dominik és Szederkényi Ádám (2-0) találataival tartották itthon a három pontot a Szekszárdi UFC ellen a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjának 7. fordulójában.

A klub összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni, alább pedig a legfontosabb mutatók és az edzői értékelések.

Horváth Rudolf: "Nehéz mérkőzés volt, a lehető legrosszabbkor jött az edzőváltás az ellenfélnél. Tudtuk, hogy felkészültek lesznek, stabilitásra törekszenek. A vereségek becsapósak voltak, mert a Szekszárd irányította a legtöbb meccset, kontrákból, pontrúgásokból kaptak gólt. Erre készültünk mi is, és ezzel tudtuk eldönteni a találkozót. Más játékrendszerben, öt védővel játszottak a szekszárdiak, stabilak voltak, ilyen játékkal biztos, hogy győzelmeket érnek majd el. Nem ez volt a legjobb napunk, ez tény, hiszen kettő-nulla után száz százalékos helyzeteket hagytunk ki. A kontrákat viszont jól vezetjük, illetve Harsányi Dániel és Szederkényi Ádám révén a pontrúgásokra is tudunk alapozni. A játékunkban többször is benne volt a győzelem, de csak az előző mérkőzésen, Pakson fordult át a szerencsénk, így remélhetőleg elindulunk felfelé. Ezt a sorozatot folytatni kell, jövő héten a kupában, majd a bajnokságban a Fradi ellen, s akkor egész szép őszünk lehet." 

Mészáros István: "Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, illetve voltak a mérkőzésen fordulópontok, melyekből a Kaposvár jött ki jobban. Sajnos olyan hibát vétettünk, amivel lehetőséget teremtettünk arra, hogy megszerezzék a vezetést. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, mert egy-, és kettő-nulla után is hatalmas erőket mozgattak a srácok azért, hogy kiegyenlítsenek. Tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ez komoly helyzetekben nem mutatkozott meg, csak egy átlövésből jutottunk kapufáig. Kétgólos hátrányban, hátul az ellenfél gyors embereire kevésbé tudtunk figyelni, ebből sok lehetősége adódott a Kaposvárnak." 

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 2–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 230 néző. V.: Zierkelbach P. (Sáfárik P., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Harsányi, Pusztai – Horváth B., Szederkényi, A. Mazonetto (Pintér M., a 61. percben) – N. Mazzonetto (Babinszky, a szünetben), Hampuk, Bíró D. (Ötvös, a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Szekszárdi UFC: Pomozi – Arena, Füredi, Ágics – Gellér, Péter D. (Tokody, a 69. percben), Lékó, Budai, Kiszely – Csapó (Paksi, a 82. percben), Péter A. Megbízott vezetőedző: Mészáros István.

Gólszerzők: Bíró D. (a 25. percben), Szederkényi (a 76. percben).

Sárga lap: A. Mazzonetto (az 57. percben), Horváth B. (a 70. percben), illetve Füredi (a 69. percben).

Címkék: Szekszárd, NB III, Rákóczi, Kaposvár, sport