null

Hendlein Roland húsz pályán eltöltött év után visszavonul játékosként, de továbbra is a Kaposvári Kosárlabda Klubot erősíti, mint szakmai tanácsadó - írja a delfinek.hu. A KKK korábbi csapatkapitánya a pályafutását az élvonalban a 2003-2004-es bajnokcsapatban kezdte. Az évek alatt hamar a szurkolók és a város kedvencévé vált, klubrekordnak számító 515 tétmérkőzésen játszott, ráadásul ezek nagy részén, 411 találkozón kezdőként erősítette csapatát. Ezen összecsapások alatt dobott 6159 pontja szintén kaposvári rekord.

Emlékezetes győzelmet arattak a somogyiak 2018 tavaszán a Szeged ellen, amikor is sikerrel ünnepelhette a klublegenda az 5000. pontját. Stílszerűen egy leindítás után zsákolt Hendlein Roland a Körcsarnok pedig egy emberként ugrott fel és percekre megállt a játék, miután záporoztak a pályára csapatkapitány arcával ellátott ötezres bankjegyek.

Hendlein Roland ezután sem távolodik el a KKK-tól, az idei szezontól már szakmai tanácsadóként segíti a klubot. A klub egy hosszabb videót is készített a legendával, melyet majd az egyesület Facebook oldalán lehet majd megtekinteni.

Címkék: visszavonulás, hendlein roland, kosárlabda, sport