Csak helyenként tudta felvenni a versenyt a Kaposvári Vízilabda Klub a Vasassal a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén - írja a kapospolo.hu. Az első negyed végén a somogyiak négygólos hátrányból is zárkózni tudtak, de a folytatásban kinyílt az olló a felek között.

A nagyszünetben 10-5 állt az eredményjelzőn, és a különbség sajnos tovább nőtt a folytatásban. A vendégek ugyanakkor a negyedik negyedben ismét felvették a versenyt a piros-kékekkel, de a 21-11-es vereséget így sem tudták már elkerülni. Visszavágó vasárnap hazai környezetben!

Surányi László, vezetőedző, Kaposvári VK: Látszott, hogy a két csapat nincs egy súlycsoportban. Számunkra az egész mérkőzés másképp alakult, mint terveztük, úgy érzem, hogy sokat kivett belőlünk a nagy hőségben való utazás. A Vasas ritmusát nem tudtuk felvenni, a tízgólos vereség reális. Örülök, hogy vasárnap még egy mérkőzést tudtunk játszani, hiszen annak ellenére, hogy ekkora különbség van a csapatok között, egy ilyen találkozó remekül szolgálja a felkészülésünket. Bízom benne, hogy akkor méltóbb ellenfelei leszünk a Vasasnak, amely egyetlen percig sem vett félvállról bennünket.

Szlobodan Nikics, vezetőedző, Vasas: A Kaposvár jól játszott, akárcsak mi. Támadásban gyorsak voltunk, megvolt a ritmusunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, igazi csapatmunka volt a győzelem.

BENU Férfi Magyar Kupa

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

FTC-Telekom–BVSC-Zugló 24-16

A-Híd-VasasPlaket–Kaposvár 21-11

EPS-Honvéd–Tigra-ZF Eger 17-7

Genesys-OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa-Praktiker 9-9

Címkék: magyar kupa, vasas, kaposvári vízilabda klub, sport