A Dunaföldvár otthonában sem tudott nyerni a Kaposvári Rákóczi FC az NB III-as labdarúgó bajnokság Dél-Nyugati csoportjában. A zöld-fehérek már a hatodik percben hátrányba kerültek, amit Hampuk egyenlített ki büntetőből az első félidő vége előtt.

A második játékrész már nem hozott újabb gólt, így maradt az 1-1-es döntetlen. A kaposváriak négy mérkőzés után három döntetlennel és egy vereséggel a tabella 13. helyén állnak.

Horváth Rudolf: – Nehéz helyzetbe kerültünk a Gárdony ellen elveszített két pont miatt, de úgy gondolom, a Dunaföldváron szerzett egy hosszútávon sokat jelent majd. Hátrányból tudtunk felállni, egy olyan ellenfél otthonában, amelynél mások a célok és minőségi játékosok alkotják a keretét. Sokat dolgoztunk, rengeteg volt a párharc a mérkőzésen, melyen jobbára a labdaszerzések után tudtunk helyzeteket kialakítani. A játékosaim jó teljesítményt nyújtottak, ha így folytatjuk, jönnek a majd a sikerek és ezzel együtt az önbizalom. Nehéz helyzetben vagyunk ezt a szurkolóink is tudják és remélem, megértik.

Varga Balázs: – Mind a négy mérkőzését láttam a Kaposvárnak, így felkészültünk az ellenfélből. Sajnálom, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot, hiszen nagyon készültünk erre. Az első félidő a terveink szerint alakult, korán megszereztük a vezetést, de egy egyéni hiba után egyenlített az ellenfél. A második félidő kiegyenlítettebbnek tűnt, az utolsó negyed órában kerekedtünk ismét az ellenfelünk fölé. Voltak lehetőségink a győzelemre, de az üres kapuba sem találtunk be, úgy gondolom, értékes két pontot veszítettünk el hazai pályán.

FC Dunaföldvár–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (1–1)

Dunaföldvár, 300 néző. V.: Németh G. (Aczél P., Burján I.).

FC Dunaföldvár: Vukman – Görög, Gál Sz., Horváth A., Kun L. (Molnár S., a 74. percben) – Dorogi, Frőhlich (Rabi, a 87. percben), Bartha – Keringer (Urbán, a szünetben), Tóth M. (Pleszkán, a 61. percben), Tóth Á. (Károly B., a 61. percben). Vezetőedző: Varga Balázs.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Ekker, Heil, Gál, Pusztai – A. Mazzonetto (Pintér M., a 63. percben), Szederkényi, Horváth B. – Babinszky (Ötvös, a 90. percben), Bíró D. (N. Mazzonetto, a 80. percben), Hampuk (Kis-Fónai, a 90. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Bartha (a 6. percben), illetve Hampuk (a 41. percben – 11-esből).

Sárga lap: A. Mazzonetto (a 61. percben).

Címkék: dunaföldvár, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport