Váradi Kornél vezetőedző érkezését követően tette közzé az élvonalbeli együttes a honlapján, hogy szerződést hosszabbítottak Krnjajszki Borisszal. A szerb-magyar kettős állampolgárságú kosárlabdázó négy esztendővel ezelőtt, 2019 nyarán érkezett a somogyi vármegyeszékhelyre, azóta pedig csapatkapitányként is vezethette az a csapatot.

Szintén a klubnál marad Bogdán Benedek is. A 26 esztendős sajátnevelésű játékos a 2015/16-os idényben mutatkozott be a felnőttek között, azóta pedig 136 tétmérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben.

Amerikai irányítója lesz a gárdának az új szezonban. A 187 centiméter magas Derek Jackson 1991-ben született Clevelandben, egyetemi éveit a Central Michigan és a Kent State egyetemeken töltötte, utóbbin 2015-ben végzett. Első profi éveit Ausztriában töltötte, ahol 2016-ban bajnok, 2017-ben ezüstérmes lett. Ezt követően Finnországban, majd Svájcban kosárlabdázott, a 2022/2023-as idényt pedig a portugál élvonalbeli Lusitania csapatában töltötte. Itt harmincnégy mérkőzésen 13,6 pontot, hat gólpasszt és 2,5 labdaszerzést átlagolt. Utóbbi két mutatóban a portugál bajnokság legjobbjának bizonyult. Derek Jackson a 6-os mezszámban fog játszani a Kometa Kaposvári KK együttesében.

@kaposvarikk Derek Jackson üzent Amerikából. #derekjackson #kaposvár #kometakaposvárikk ♬ original sound - Kometa Kaposvári KK

Címkék: krnjajszki borisz, derek jackson, bogdán benedek, keret, kaposvári kk, sport