A kaposváriak az első félidőben még jól tartották magukat a fővárosban, de végül 4-1-re diadalmaskodtak a vendéglátók.

A mérkőzésen mindkét együttes több próbajátékost is pályára küldött, ilyen volt a somogyiaknál például a Ferencvárosnál nevelkedő Mazzonetto testvérpár is.

Horváth Rudolf:Fiatal, új csapattal érkeztünk, egy-két próbajátékossal kiegészülve. Ez egy nagy lehetőség volt számunkra, hogy egy új komplexumban, az MTK ellen tudtuk kezdeni az edzőmérkőzéseket. A MTK több mint két sorral, folyamatos nyomást adott nekünk a mérkőzésen. Úgy érzem, az első félidőben stabilak voltunk, viszonylag kiegyenlített mérkőzést játszottunk. A másodikban az első tíz perc a miénk volt, de ekkor éreztem egy kis fáradtságot, de még kettő-nulla után is vissza tudtunk jönni a meccsbe, végig élesek voltunk, helyzeteink és szögleteink voltak, de egy kontra után eldöntötte a meccset az MTK. A játékunk és a labdabirtoklásunk is megfelelő volt egy NB I-es csapat ellen, ez nem lepett meg az elvégzett munka alapján.

MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi FC 4–1 (1–0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, 300 néző. V.: Bogár G.

MTK Budapest: Rácz (Csenterics, a szünetben) – Hei (Varju, a szünetben), Kádár T. (Várkonyi, a szünetben), Bobál D. (Kocsis G., a szünetben) – Kovács M. (Spalek, a 31. percben (Biben, a 60. percben)), Horváth A. (Kosznovszky, a 31. percben), Kata M. (Bognár I., a szünetben), Stieber Z. (Végh, a szünetben), Antonov (Kovács P., a 31. percben (Vadnai, a 60. percben)) – Molnár R. (Zuigeber, a szünetben), Németh K. (Futács, a 31. percben (Zsóri, a 60. percben)). Vezetőedző: Horváth Dávid.

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. (Mikler, a szünetben) – Ekker (Ipolyi-Várkonyi, a 86. percben), Heil, Harsányi, Böndi – Horváth B. (Kovács B., a 82. percben), A. Mazzonetto (Magyar M., a 80. percben) – Babinszky (N. Mazzonetto, a szünetben), Szederkényi (Pintér M., a szünetben), Bíró D. (Kis-Fónai, a 64. percben) – Hampuk. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Futács (a 37. és az 55. percben), Böndi (a 60. percben – öngól), Zsóri (a 77. percben), illetve Ekker (a 66. percben).

Címkék: mtk budapest, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport