Kaposvári gólokkal indult a Pécs elleni szezonzáró a férfi vízilabda OB I 11-12. helyéért vívott rájátszás harmadik mérkőzésén és a folytatásban is uralta a mérkőzést a somogyi alakulat - írja összefoglalójában a kapospolo.hu. Kakstedter második találata után már 5-2 állt az eredményjelzőn, majd egy pécsi gól után Vörös állította vissza a korábban kiharcolt különbséget a félidőre.

Nem alakult azonban jól a folytatás a KVK számára. A harmadik negyedben ledolgozták a hátrányukat a vendégek, majd a negyedik felvonásban a vezetést is átvették Keresztúri révén. Rangadóhoz méltó izgalmakat hozott a hajrá, Surányi László együttese előbb fordított, majd a PVSK egyenlített, 2,5 perccel a vége előtt pedig Szatmári juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat. A baranyaiak azonban ezután sem adták fel és Keresztúri újabb találatával egyenlíteni tudtak 8 másodperccel a vége előtt. Jöhettek a büntetők.

Az első két párban senki sem rontott, majd ifj. Berta lövését hárította a vendégek hálóőre, amit rögtön egy kihagyott pécsi ötméteres követett. Innentől már hibátlanul ment le az első öt lövés, de a hatodik körben Vindisch kapufára vágta a labdát, így a Pécs szerezte meg a 11. helyet.

Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 15–16 (3–2, 3–1, 1–4, 4–4), büntetőkkel: 4–5

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 270 néző. Vezette: Pintér J., Csanádi Zs.

Kaposvári VK: Csoma – Petrovski (1), Kakstedter (3), Juhász-Szelei (2), Langiewicz, Horváth Á. (1), ifj. Berta. Csere: Pellei F. (1), Szatmári (3), Palatinus, Vörös (1), Vindisch (3), Takács J. Vezetőedző: Surányi László.

PVSK-Mecsek Füszért: Gelencsér – Kolozsi (3), Csorba (2), Kókai, Reisz, Keresztúri (5), Lajkó (3). Csere: Gaszt (3), Pellei K., Pónya, Némethy, Szabó G. Edző: Barát Ferenc.

Gól, emberelőnyből: 13/7, illetve 11/3.

Gól, ötméteresből: –, illetve 1/1.

Kiállítva, végleg cserével: Petrovski (23. p.).

Kipontozódott: Reisz (20. p.), Pellei K. (29. p.).

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a PVSK-Mecsek Füszért javára.

Surányi László – Egy nehéz szezon után egy nehéz mérkőzés maradt a végére. A Pécs szívvel-lélekkel játszott és nem engedte el a találkozót. Ebben a szezonban csak a közönséget tudom kiemelni, fenomenális volt, amit nyújtottak, sajnálom, hogy nem tudtuk ezt jó játékkal és eredményekkel megköszönni. Bízom benne, hogy jövőre sikerül.

Barát Ferenc: – Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, durvaság nélkül. A 9-12. helyért csak a Kaposvártól kaptunk ki egyszer, hiszen az UVSE ellen kétszer játszottunk döntetlent, akárcsak ezúttal. Az ötméterespárbaj pedig a szerencse és pillanatnyi forma kérdése.

Címkék: pécsi vsk, kaposvári vk, ob1, vízilabda, sport