A 11-12. helyért kiírt párharc második meccsén egyik csapat sem tudott kétgólos előnyt kiharcolni az első félidőben, így a nagyszünetben teljesen jogosan állt 4-4-es döntetlen az eredményjelzőn - írja a kapospolo.hu.

A harmadik negyedet viszont remekül kezdte a KVK. Kacper Langiewicz és Szatmári Kristóf is betalált, majd ifj. Berta József végezhetett el egy büntetőt, de a próbálkozása a kapufán csattant. A PVSK ezt követően még az utolsó felvonás előtt egyenlíteni tudott, majd a negyedik negyedben ők kerültek kétgólos előnybe Gaszt Rolandnak és Lajkó Mártonnak köszönhetően. Másfél perccel a vége előtt Vindisch Ferenc találatával szépítettek a somogyiak, újabb fordulatot viszont már nem hozott a meccs.

A Pécs 8-7-re nyert, így kedden Kaposváron dől el a két nyert meccsig tartó párharc.

Surányi László: "Saját maguknak okoztuk a legnagyobb problémát, amire nem is találom a megfelelő kifejezést, hiszen amíg dobáljuk a kapufákat, még, akkor is, amikor üres a kapu, fölé, mellé lőjjük a ziccereket, addig nincs miről beszélni. A védekezésünk nem vészes, hiszen nyolcat kaptunk idegenben, de ilyen támadásokat nem is tudom, hogy láttam-e valaha? Visszaütközik, hogy sok játékosnak minden fontosabb, mint a vízilabda, főleg itt a szezon vége felé helyeztek mindent előnybe. Remélem, hogy keddre a játékosaim is megérkeznek, legalábbis fejben."

Török Viktor: "Küzdelmes mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy a 11. hely a tét. Volt szerencsénk is, de lelkesen játszottunk. Néha nem igazán tudtam néha, hogy mi zajlik a medencében, de szerintem ezzel nem voltam egyedül."

PVSK-Mecsek Füszért–Kaposvári VK 8–7 (2–2, 2–2, 2–2, 2–1)

Pécs, Abay-Nemes Oszkár Sportuszoda, 200 néző. Vezette: Tóth S., Csizmadia Zs.

PVSK-Mecsek Füszért: Gelencsér – Csorba (2), Kolozsi (1), Kókai, Reisz (1), Keresztúri, Lajkó (2). Csere: Gaszt (1), Pellei K., Tóth A. (1), Némethy, Vidovenyecz, Imre K. Vezetőedző: Török Viktor.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter, Juhász-Szelei (1), Langiewicz (2), ifj. Berta J., Petrovski, Horváth Á. (1). Csere: Pellei F., Szatmári (1), Vörös, Vindisch (1), Takács J. (1). Vezetőedző: Surányi László.

Gól, emberelőnyből: 8/4, illetve 10/3.

Gól, ötméteresből: 2/2, illetve 2/1.

Kiállítva, végleg cserével: Kókai (20. p.)

Piros lap: Török Viktor (27. p.).

Kipontozódott: Juhász-Szelei (30. p.).

Címkék: PVSK, OB I, KVK, Pécs, vízilabda, Kaposvár, sport