Az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni a Nyíregyháza Kaposváron. A tartalékos somogyiak számára már gyakorlatilag nem bírt téttel a mérkőzés, míg a vendégek az életben maradásért küzdöttek - írja a bb1.hu. Ehhez képest 5-0-val indult a mérkőzés, két percet kellett várni az első nyíregyházi pontokra. A Nyíregyháza kihasználta a kaposváriak pontatlanságait, és Perry révén 5-5-nél előbb utolérte a vendéglátóit, majd az amerikai tripláját követően 5-8 állt az eredményjelzőn. Igaz, ekkor már a negyed fele eltelt. Egészen a 8. percig a vendégek álltak jobban, amikor a Kaposvár Gabric hármasával fordított. A negyedet végül Halmai mentette egálra az utolsó pillanatban (18-18).

A második negyedben már a Kaposvár dominált. Pár ponttal folyamatosan a somogyiak tartottak előrébb. A negyed közepén Bogdán talált be távolról, ekkor már 29-23 vezettek a hazaiak. Hiába válaszolt rá Pipiras, a kaposváriak fokozatosan megléptek és már 35-26-ra is vezettek. Copes kosaraival faragott hátrányából a Nyíregyháza, de a negyed ismét egy hazai kosárral zárult, amikor Hughes talált be (41-34).

Nem kezdte jól a második félidőt a Kaposvár, a nyíregyháziak bő három perc alatt felzárkóztak. Kass hármast dobott, ekkor már csak két pont volt a különbség a felek között. Paár és Gabric dupláival nem engedte ki kezéből a vezetést a Kaposvár, majd 49-45-nél hosszú percekre beragadt az eredmény. Halmai törte meg a kosárcsendet, majd Szőke is betalált. Ennek ellenére a nyírségiek összekapták magukat, és egy perccel a negyed vége előtt már náluk volt az előny. A záró etapot mégis a Kaposvár várta előnnyel, Hughes három büntetőjével fordított (57-55).

Szoros eredményt hozott az utolsó tíz perc is. A Nyíregyháza Copes pontjaira építve átvette a vezetést, öt perccel a vége előtt már hat ponttal tartottak előrébb a nveédgek. Paár és Bogdán kosaraival kapaszkodott a hazai csapat, de Perry ekkor kezébe vette a karmesteri pálcát, és egy betörésből eredményes tudott lenni. A végjátékra hatpontos előnyt harcolt ki magának a vendég együttes, amit már nem adott ki a kezéből a negyed végéig. Győzelmével a Nyíregyháza életben tartotta bennmaradási reményeit (75-80).

Kometa Kaposvári KK - HÜBNER Nyíregyháza BS 75-80 (18-18, 23-16, 16-21, 18-25)

Kaposvár: Halmai 6, Paár 16, Puska 13/3, Gabric 11/3, Hughes 12. Csere: Bogdán 7/3, Antalics 1, Hajduk -, Szőke 9/6.

Nyíregyháza: Perry 27/6, Kass 5/3, Szobi 4, Pipiras 17/6, Copes 19. Csere: Fazekas 3/3, Koné 3, Bazsó 2, Kiss B. -.

Címkék: nyíregyháza, kaposvári kk, kosárlabda, sport