Harmadik alkalommal rendezi meg a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége a Futókörök Napját, amelyhez az idei évben is csatlakozik Kaposvár 2023. május 21-én, vasárnap. Az Országos Futópálya-építési Program során épült Cseri park-futókörön reggel 9 óra és 17 óra között várják a futni, gyalogolni vágyókat.

Kaposvár 24 másik hazai településsel versenyez az országos első helyért. Egyszerre 140-en lehetnek majd a pályán, ahol speciális karkötők segítségével mérik a megtett kilométereket. A szervezők arra kérik a kaposváriakat, hogy csatlakozzanak minél többen – és hozzanak magukkal, akit csak tudnak –, hogy az idei évben városunk legyen a legaktívabb az országban.

A rendezvény remekül illeszkedik az Egészséges Kaposvár 2030 programhoz, hiszen a testmozgás alapja az egészséges életmódnak, ezt pedig a város a lehető legtöbb módon igyekszik támogatni!

További infók a plakát alatt.

·    Időpont: 2023. május 21. (vasárnap), 9:00-17:00

·    Nevezés: ingyenes, kizárólag a versenyek helyszínén, 8:00 órától 16:45 óráig.

·    Helyszínek: 25 különböző településen országszerte .

·    Kaposváron a Cseri parkban várjuk az indulókat.

·    Valamennyi helyszínen kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével lehet részt venni a versenyen.

·    A chip átvétele 1000 Ft kaució ellenében történik, amelyet a chip leadásakor visszakap a futó.

·    A chipek segítségével tudjuk mérni az indulók idejét, illetve az általuk megtett távot is.

·    Egyénileg, valamint városok, kerületek szintjén is mérjük a teljesítményeket, amelyet folyamatosan nyomon lehet majd követni a szeosz.hu az oldalon a verseny teljes ideje alatt.

·    A verseny ideje alatt egy futó ugyanazon a helyszínen többször is rajthoz állhat (a chipet minden alkalommal újra kell aktiválni a nevezési asztalnál), a megtett körei pedig a nap végén összeadódnak majd.

·    Egy futó a verseny ideje alatt csak egy helyszínen futhat, ott viszont az előző pontban foglaltak szerint akár több alkalommal is.

Címkék: Futókörök Napja, Cseri park, közösség, egészség, Kaposvár, sport