A Fino Kaposvár hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Pénzügyőrt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második, csütörtöki mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban. A harmadik összecsapást jövő kedden rendezik a fővárosban.

A Magyar Kupa két idei döntősének első bajnoki elődöntőjét a Kaposvár nagy csatában, 1-2-ről fordítva nyerte meg a Pénzügyőr otthonában, elvéve ezzel a címvédő pályaelőnyét. A második összecsapás első játszmája sokáig nagy küzdelmet hozott és szorosan alakult, a hajráig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb előnyt kialakítani. A hazaiaknál főleg a feladóátló Baróti Árpád szállította a pontokat, a vendégeknél jobban megoszlottak a terhek, a végén pedig ez döntőnek bizonyult: a PSE jó csapatmunkájának köszönhetően néggyel meglépett és fórjából kettőt megtartva előnybe került.

A második felvonásban a hazaiak cseh feladója, Lubos Bartunek próbálta változatosabban szervezni együttese játékát, ezzel terhet levéve Baróti válláról. A Jókay Zoltán edzette címvédő sem lassított, így jó színvonalú volt az összecsapás. A hajrához közeledve újra a vendégek tudtak többpontos előnyt kialakítani és szettlabdáig is eljutottak, de az újra Baróti vezérelte Fino ezt hárította, majd fordítani is tudott.

A harmadik etapra lendületben maradt a hazai együttes, de a PSE magyar ütőjátékosai remeklésével ledolgozta négypontos hátrányát. A vezetést azonban nem sikerült átvennie a címvédőnek, a hazaiaktól a válogatott Bögöly Gábor ugyanis rendre jó megoldásokat választott támadásban és a blokkolásnál is. Az ütő mellé a center Iván Bence és az együttes kubai légiósai is "felnőttek", így végül simán szerezték meg a vezetést a somogyiak.

A negyedik játszmát is a Fino kezdte jobban, amely a nyitásrontásait leszámítva minden játékelemben ellenfele fölé nőtt. Jókay cserékkel próbált frissíteni együttesén, de a somogyiak szinte hiba nélkül röplabdáztak. Baróti és Bögöly ellenállhatatlan volt, a Kaposvár - melynek a nézők felállva, vastapssal köszönték meg a produkciót - pedig "kiütötte" a Pénzügyőrt, amely újabb vereségével közel került a kieséshez. A 110 perces összecsapás legjobbja a 30 pontos Baróti volt.

A másik ágon a Kazincbarcika és az újonc MÁV Előre küzd a fináléért, 1-0-ra a borsodiak vezetnek a pénteki második találkozó előtt.

Férfi Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés:

Fino Kaposvár-Pénzügyőr SE 3-1 (-23, 25, 19, 13)

A legeredményesebb játékosok: Baróti 30, Quevedo Hernández 12, Bögöly és Iván 11-11, illetve Kovács Z., Kiss D. 14-14, Rása 10

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvár javára.

Címkék: pénzügyőr, fino kaposvár, röplabda, sport