A Nyíregyháza jutott utolsóként elődöntőbe a női röplabda Extraligában, miután a Kaposvár elleni negyeddöntős párharc utolsó, ötödik mérkőzésén hazai környezetben 3-1-re győzött. A szombaton rajtoló elődöntőben a nyírségi együttes a címvédő Vasas Óbudával találkozik, míg a másik ágon a Békéscsaba a Szent Benedek RA-val csatázik. A felek egy-egy 3-0-s és 3-2-es hazai siker után készülhettek a keddi utolsó felvonásra, így saját csarnokukban a nyírségiek számítottak esélyesebbnek.

A sorsdöntő összecsapás első szettjében mindkét együttes idegesen, sok hibával röplabdázott, éppen ezért nem volt ritka, hogy valamelyik csapat sorozatban három-négy pontot szerzett. A kaposváriak nyugodtak meg előbb és a játszma derekán kialakított négypontos előnyüket a három ütőjátékos, a szerb Isidora Ubavic, valamint Szedmák Réka és Godó Panna támadásaival végig megőrizték.

A második etapban a hazaiak remek sáncmunkájukkal tudták kompenzálni a támadásban elkövetett hibáikat, majd amikor az ütéseik is precízebbé váltak, magabiztos előnyt építettek ki és a török Merve Cepni vezérletével könnyedén egyenlítettek.

A harmadik játszmát hatalmas lendülettel kezdte a szlovákiai Tomás Varga edzette Nyíregyháza (8-0), amely sokáig őrizte is a különbséget. A hajrá előtt a KNRC mínusz háromra felzárkózott ugyan, de légiósai újabb részsikerhez segítették a Nyíregyházát, amely így másodszor került egy szettre a továbbjutástól.

A negyedik felvonásban is a hazaiak irányították a mérkőzést, a somogyiak csak akkor voltak versenyképesek, ha jó szerváikkal zavarba hozták a nyíregyházi nyitásfogadókat. Újra hullámzó volt a mérkőzés, de 9-9 után Cepniék ritmust váltottak, és a szlovén Selena Leban megmozdulásaival eldöntötték a mérkőzést, illetve a továbbjutást is.

A 107 perces összecsapás legjobbja a 21 pontos Ubavic volt, a hazaiaktól a lett Anija Jurdza 17 pontig jutott.

A Fatum így a Magyar Kupa bronzmérkőzése után a bajnokságban is elütötte az éremszerzés lehetőségétől az előző idényben negyedik Kaposvárt, egyben visszavágott riválisának a tavalyi bajnoki negyeddöntős kiesésért.

Női Extraliga, negyeddöntő, 5. mérkőzés:

Fatum-Nyíregyháza - KNRC 3-1 (-20, 17, 19, 20)
A legeredményesebb játékosok: Jurdza 17, Leban 16, Cepni 13, Lászlop 10, illetve Ubavic 21, Godó 15, Szedmák 10

A párharcot 3-2-re a Nyíregyháza nyerte.

Címkék: nyíregyháza, knrc, röplabda, sport