Drámai, fordulatos, ötszettes mérkőzéssel kezdődött a férfi Extraliga elődöntője, amely ráadásul komoly meglepetést hozott, hiszen a címvédő és kupagyőztes Pénzügyőr végül hazai pályán szenvedett vereséget a Fino Kaposvártól, amely így elvette a fővárosiak pályaelőnyét - írja a hunvolley.info.

Pedig maga a meccs úgy kezdődött, ahogyan a szűk egy hónappal ezelőtti kupadöntő zárult: az első játszmát ugyanis nagyon simán 25:15-re nyerte a Pénzügyőr. Aztán a térfélcserével a szerepek is felcserélődtek, mert a második játszmát meg a vendégek nyerték hasonlóan magabiztosan, 25:16-ra. Az újabb térdélcsere után játszotta a legszorosabb játszmáját a két csapat, de ezt is 25:19-re nyerték a hazaiak, míg a negyedik felvonás aztán teljes összeomlást hozott a számukra, hiszen ekkor mindössze 13 pontig jutottak. S innen már nem volt visszaút, a döntő játszmában is a Fino dominált, a térfélcserénél már 8:4-re is vezettek, a végén pedig hét meccslabdához jutottak, amelyből a másodikat Iván Bence értékesítette (8:15).

Ugyan a hazaiaknál az alapembernek számító Kiss Dániel ezúttal csak a cseresarokban kapott helyet, de a 11 pontig jutó Tordai Ábel jól helyettesítette. A meccs legeredményesebbje Kovács Zoltán lett 21 ponttal, és Rása Alex is tíz fölé jutott, azonban a többiek nem igazán tudtak felnőni a feladathoz, míg a túloldalon Baróti Árpád 18, Hernandez 17, Bögöly Gábor pedig 12 pontot szerzett, de Lescay is csak eggyel maradt el a tíztől, míg a feladó, Lubos Bartunek 8-ig jutott, ami ezen a poszton igencsak jónak számít.

Folytatás csütörtökön, immár Kaposváron.

Férfi Extraliga, elődöntő, 1. mérkőzés:

Pénzügyőr – Fino Kaposvár 2:3 (15, –16, 19, –13, –8)

Kőér utca, 140 néző. V: Jámbor, Adler.

PÉNZÜGYŐR: Rása 12, Magyar 2, Tordai 11, Tomanóczy 4, Kovács Z. 21, Dávid Cs. 8. Csere: Feliciano (liberó), Kiss D., Nascimento 4, Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

FINO: Bögöly 12, Lescay 9, Bartunek 8, Hernandez 17, Iván 6, Baróti 18. Csere: Bozóki (liberó), Donisthorpe, Hubicska, Tóth K. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Edzői értékelés

Jókay Zoltán: – Igazából fejben nem tudtuk tovább vinni azt a koncentrációt és higgadtságot, amit az első játszmában az előnyünkre fordítottunk. Nagyon hullámzóak voltunk és ezt most ellenünkre fordította a Kaposvár együttese.

Szlobodan Prakljacsics: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A második szettben elhittük, hogy van keresnivalónk a Pénzügyőr ellen. Onnantól kezdve harcosan küzdöttünk, aminek meg lett az eredménye. Nagyon hosszú lesz ez a párharc, holnaptól már a kaposvári mérkőzésre készülünk.

A párharc állása: 1–0 a Fino javára.

Címkék: pénzügyőr, röplabda, fino kaposvár, sport