A Nyíregyháza hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Kaposvárt a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén. A Magyar Kupában bronzérmes nyírségiek az első szettet szoros csatában, a másodikat simábban nyerték meg, a harmadikban azonban hiába vezettek 18-14-re, a hajrában 19-22-ről kellett a maguk javára fordítaniuk az állást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak szlovén légiósa, Selena Leban volt 22 ponttal. A következő összecsapásnak Kaposvár ad otthont vasárnap.

A többi, ugyancsak az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc csütörtökön kezdődik.

Fatum-Nyíregyháza–Kaposvári NRC 3–0 (–23, –20, –23)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 250 néző. Vezette: Halász, Bátkai-Katona.

Fatum: Leban (22), Lászlop (7), Jurdza (15), Belova (4), Cepni (8), Kovács-Francesco (3). Csere: Tóth (liberó), Cicic (-). Vezetőedző: Tomas Varga.

KNRC: Godó (5), Gyimes (6), Maggioni (2), Szedmák (13), Bodovics (5), Ubavic (12). Csere: Radnai (liberó), Hegyi (-), Rády (-), Renko-Ilic (4). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Tomas Varga: – Örülök, hogy a Continental Arénában játszhattunk ismét, ezt a boldogságot a játékosokon is látni lehetett. Örülök a mai győzelemnek, kicsit idegesen kezdtünk, de ez a rájátszás kezdete miatt érthető. Dolgozunk tovább és vasárnap jön a második mérkőzés.

Vincent Lacombe: – Ezen a mérkőzésen nem pörögtünk fel eléggé a play-off ritmusára, nem ez a rájátszás szintje. El kell döntenünk, hogy feltett kézzel játszuk végig a meccset vagy harcos oroszlánként megyünk fel a pályára.

Címkék: extraliga, nyíregyháza, knrc, röplabda, sport