A rájátszásba kerülésért nagy csatát vívó Sopron KC fogadta a Kometa Kaposvári KK-t a férfi A-csoport alapszakaszának 24. fordulójában - írja a bb1.hu. Joseph közelijére Puska triplája volt a kaposvári válasz, majd a harmadik perc végén Valerio-Bodon dobott egy kettest, amire Hughes egy jó büntetője érkezett a másik oldalon. Egyenlő (6-6) állásnál újra Puska villant távolról, majd Jones is megszerezte első pontjait egy kettes, egy hármas, majd ismét egy kettes formájában (13-9) – utóbbi akció érhetett volna hármat is, de a büntető kimaradt. White duplája is ült, a 9-0-s soproni futásra vendég időkérés volt a reakció. Néhány pontos akciót követően már a tízpontos fórért támadhatott a Sopron, ami White triplájával tizenegy lett (22-11). Bogdán is jegyzett egy hármast, de a negyed utolsó percét jobban zárta a házigazda, amely 26-16-ra vezetett tíz perc után.

White kezdte a pontgyártást a második negyedben, Hendlein két duplája és Halmai triplája követte – időt kértek az előnyük felét elveszítő soproniak (28-23). Jól időzített rövid szünet volt ez a hazaiak részéről: Joseph és Valerio-Bodon is hármast szerzett a folytatásban, a különbség pedig rögtön tíz fölé ugrott, majd egy újabb pontváltást már kaposvári időkérés követett (36-25). Ez a pihenő is a soproniaknak segített inkább: előbb 15-tel vezettek már, aztán Barnett és White, majd ismét Barnett hármasa után már 25 ponttal húztak el riválisuktól (54-29). Kettőt tudott faragni a Kaposvár a félidő utolsó percében – 56-33 az első húsz perc.

Tovább nőtt a szakadék a csapatok között, Valerio-Bodon triplájával egy pont híján harminccal vezettek a soproniak (67-38). Sorozatban hét pontot dobtak a vendégek, Joseph gól jó plusz büntető-akciója állította meg őket. Csökkentette hátrányát a Kaposvár, Puska hármasával húszon belülre jött, azonban Takács is elengedett egy távolit, amivel visszaállt a 22 pontos differencia – Brown kettese után 77-57-nél zárult a harmadik negyed.

Molnár zsákolása és Jones hármasa nyitotta az utolsó tíz percet, Sitku is betalált (84-57). Az utolsó etapra a lényegi kérdések eldőltek: négy perc után már harminc fölött volt a különbség (92-60). A száz végül nem lett meg a Sopronnak, amely 94-67-es különbséggel bizonyult jobbnak a Kaposvárnál.

Győzelmével a Sopron KC továbbra is versenyben van a legjobb nyolcba kerülésért. A Kometa Kaposvári KK immár biztos, hogy lemarad a rájátszásról, és a kiesés ellen harcolhat az alapszakasz után.

Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 94-67 (26-16, 30-17, 21-24, 17-10)

Bajnokság, 24. forduló

Sopron, NOVOMATIC Aréna

Játékvezetők: Benczur Tamás, Minár László Balázs, Balog György Attila (Dernei Gábor)

Sopron: Joseph 14/3, Jones 20/12, Valerio-Bodon 10/6, Barnett 11/9, Durham 9. Csere: White 14/6, Molnár M. 9, Sitku 4, Takács N. 3/3, Schöll -, Csendes P. -, Supola -.

Kaposvár: Brown 10/3, Krnjajski 6, Puska 9/9, Parsons 9, Hughes 16. Csere: Bogdán 8/6, Halmai 5/3, Hendlein 4.

Címkék: sopron, kaposvári kk, kosárlabda, sport