A női Extraliga alapszakaszának záró mérkőzésén a Kaposvár szetthátrányból fordítva legyőzte a négy kulcsemberét is pihentető Swietelsky-Békéscsabát, s így végül az 5. helyen zárt, míg az már biztos volt, hogy a keddi MEVZA-elődöntőre készülő csabaiak maradtak a második helyen.

Videón a teljes mérkőzés!

Női Extraliga:

Kaposvári NRC – Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (–18, 21, 19, 20)

Kaposvár, 387 néző. V: Mezőffy, Soltész.

KNRC: Bodovics 9, Ubavics 29, Godó 11, Gyimes 4, Maggioni 6, Szedmák 18. Csere: Radnai Lili (liberó), Renko 1, Budai 1, Rády, Hegyi, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

BÉKÉSCSABA: Bagyinka 2, Aktas 21, Mosher 7, Karhu 7, Glemboczki 20, Pintér 6. Csere: Kertész (liberó), Olijnyik 4, Szatmári, Tuska. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Edzői értékelés

Vincent Lacombe: – Mindig nehéz a Békéscsaba ellen játszani, ezért büszke vagyok a lányokra. Örülök, hogy a múlt hét után sikerült egy ilyen mérkőzést játszanunk, ez pedig egy remek felkészülés volt a kupa bronzmérkőzésre.

Tóth Gábor: – Az első szettet nagyon sportosan kezdtük el, aztán ez a lendület alábbhagyott, különösen a szervák minősége hagyott kívánnivalót maga után. Így könnyebben támadott a Kaposvár, de ezzel együtt is rengeteg lehetőségünk volt, különösen a negyedik szettben, ahol 14:9-re vezettünk, majd jött egy rövidzárlat kapitális hibákkal. Viszont harcolt a csapat, ez pozitívum.

Címkék: knrc, békéscsaba, röplabda, sport