Halmai triplával vette kezdetét a találkozó, Petersen, Hughes 2-2, Halami újabb 3 pontjával 10-0-ás villámrajtot vett Ivan Rudez csapata, természetesen Simon Petrov időt kért, Illés triplájával meg is szerezte első pontjait a mérkőzésen a vendég gárda - írja a bb1.hu. Gabric kosarára Calloway válaszolt egy hármassal, Gabric azonban egyből visszadobta azt, Ruják betörésével zárkózott a Lions (15-8). Brown dobott be két büntetőt, Calloway csak egyet, ahogy Hughes is, Brown betörésével érte el a 20 pontot a Kaposvár. A nemrégiben születésnapját ünneplő Heindlein is feliratkozott az eredményjelzőre, Mucza és Krestinin is otthagyott 1-1 pontot a vonalon, a negyedet Parson egy bedobott büntetője zárta.

A második negyed Illés hármasával kezdődött, majd dobott még egyet, apró szépséghiba, hogy Aris is elsüllyesztett egyet a kettő között. Hughes egy büntetőt dobott be, amivel kereken 10 volt közte, Calloway tört be szépen két pontért (27-19). Aris keze nem hűlt ki kintről, Illés gólpasszát Krestinin váltotta két pontra, ráadásul oda is ütöttek neki és a plusz egyet is mellé tette a center. Hughes megint 50%-kal dolgozott büntetőből, Halmai pedig a harmadik hármaskísérletét is pontokra váltotta (34-22). Illés újra villant távolról, majd még egyet, közben Hughes megint csak egy büntetőt dobott be. Hosszú kosárcsend után Calloway révén 5-re zárkózott az OSE, Puska azonban a túloldalon triplával válaszolt. Calloway és Ruják tett be 2-2 pontot a közösbe, a félidőt Hendlein kosara zárta, így a Kaposvár hat pontos előnnyel mehetett szünetre.

Krestinin verte meg szépen Hughest, Gabric középtávolról célzott tökéletesen, egymás után kétszer is. Calloway újabb triplát szórt be, Hughes dolgozott tökéletesen a palánk alatt. Illés és Calloway hármasaival hirtelen már csak egy pont volt a differencia a két gárda között, a kaposvári időkérés azonban rendet tett a hazai fejekben és egy duplával levegőhöz jutott a somogyi együttes (48-45). Mucza és Brown váltott triplát, majd ismét a hazaiak hátvédje villant, ezúttal egy betöréssel. Illés két tempóval megint felhozta a Lionst egy pontra, sőt Calloway révén át is vette egy pillanatra az OSE a vezetést, Gabric azonban gyorsan újra vezetéshez juttatta a Kaposvárt és 2+1-e lezárta a harmadik negyedet.

A záróetapot Aris középtávoli dobása indította, Parsons betörése és +1-e után már 8 volt közte. Az újszerzemény egy pontot a vonalon hagyott, Ruják triplájával igyekezett zárkózni az Oroszlány. Aris és Krestinin váltott kosarat, Gabric hármasával és Hughes büntetőjével azonban már 10 ponttal ellépett a hazai csapat. Megint Illés segített csapata segítségére, Parsons azonban zsákolt, Aris betörése után pedig már megnyugtató 12 pontos előnyt építettek ki a somogyiak, kevesebb mint 3 és fél perccel a vége előtt. Henry révén még megpróbált egy utolsó rohamot indítani az OSE, de Aris triplája lezárta a lényegi kérdéseket. A Kaposvár három vereség után győzött újra, az OSE sorozatban negyedszer kapott ki.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK - MVM-OSE Lions 78-68 (23-11, 17-23, 17-20, 21-14)

Kaposvár: Borwn 14/6, Aris 18/12, Halmai 9/9, Gabric 15/6, Hughes 9. Cserék: Puska 3/3, Hendlein 4, Parsons 6.

Oroszlány: Ruják 9/3, Illés 24/18, Szabadfi -, Calloway 18/9, Krestinin 8. Csere: Mucza 5/3, Dorogi -, Henry 4.

Címkék: oroszlány, kaposvári kk, kosárlabda, sport