Két olyan csapat csapott össze az Extraliga 9. fordulójának nyitó mérkőzésén, amelyek bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe - írja a hunvolley.hu. Ezúttal a tabellán hátrébb álló nyíregyháziak nyertek, mégpedig három játszmában, de a harmadik játszmában, amely végül 33:21-gyel ért véget, alaposan meg kellett küzdeniük a győzelemért.

Fatum-Nyíregyháza – Kaposvári NRC 3:0 (22, 18, 31)

Nyíregyháza, Zrínyi Ilona Gimnázium. 150 néző. V: Jámbor, Tillmann.

FATUM: Cicic 2, Leban 27, Lászlop 4, Jurdza 11, Bjelova 8, Cepni 7. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Tomas Varga.

KNRC: Gyimes 10, Maggioni 1, Szedmák 11, Bodovics 3, Ubavics 19, Godó 12. Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Kiraz, Renko, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés

Tomas Varga: – Nagyon örülök a mai győzelemnek. A teljesítmény nem volt ideális, de tudtuk, hogy most nem a játék szépsége a fontos, hanem a 3 pont megszerzése. Örülök hogy a nehezebb szituációkban higgadt megoldást találtunk és hittünk magunkban. Nagyszerűen nyitottunk, ezáltal a védekezésünk is effektívebb volt. A fontos labdákat jól, de főleg okosan oldottuk meg. Jön a megérdemelt rövid pihenő és következik a kupamérkőzés.

Vincent Lacombe: – A mérkőzés elején nagyon sok hibával játszottunk, ami ilyen szinten nem megengedett. A 3. szettben kezdtünk el játszani, ekkor ébredtünk fel, szoros játszma volt, de nem sikerült győznünk. Nincs más dolgunk, mint tovább edzeni, javítani a játékelemeken, hogy a következő meccsre jobb legyen.

Címkék: nyíregyháza, knrc, röplabda, sport