A nyitó játszmában villám gyorsan tetemes előnyre tett szert a vendég debreceni társulat - kezdi összefoglalóját a kaposvarvolley.hu. Csak néhány pillanat erejéig tudta átvenni a vezetést a Fino Kaposvár, de a Debreceni EAC nagyon okosan és tudatosan megszervezte a játékát.

A Willian - Almora alkotta külföldi duó csapata 25 pontjából 14-et termelt, s a másik külföldi játékosuk, Moret Vargas Marlon is kivette a részét a pontok gyártásából, mint ahogy a karmesterük, a korábban Kaposváron is megfordult Tóth András sem maradt adós.

A második játékrész elejét is érthetetlenül átaludta a házigazda kaposvári együttes: már 5–0-ra vezetett a DEAC, amikor meg tudtuk szerezni az első pontunkat. Ebben a szettben végig csak kapaszkodtunk a jól, pontosan és lelkesen játszó vendégek után, akik végül fölényesen nyerték ezt a játszmát. A brazil légiós, Williant képtelenség volt tartani: ebben a felvonásban egymaga kilenc pontot jegyzett. A harmadik, utolsó játékrészben egészen a szett első felében a Finónál volt az előny még úgy is, hogy rengeteg hibával játszottak, s egymás után rontották el a nyitásokat. Aztán amikor Willian mellett mások is pontosan céloztak, akkor végérvényesen eldőlt a játszma, s egyben a 65 percig tartó mérkőzés sorsa.

Ezzel a DEAC a pontok számát tekintve befogta a Finót, de egyetlen szettel rosszabb a játszmaarányuk. Az biztos, hogy az alapszakasz utolsó kazincbarcikai fellépésén nagyon fel kell majd kötni azt a bizonyos gyatyát, mert még bizony az is előfordulhat, hogy a Fino Kaposvár csapata nem lesz ott a legjobb négy között.

Fino Kaposvár – Debreceni EAC 0:3 (–22, –14, –19)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V: Mezőffy, Ujházi.

FINO: Mancsev 2, Hubicska 10, Iván B. 3, Baróti 12, Bögöly 6, Lescay 6. Csere: Bozóki (liberó), Zarka, Tóth G. 1, Kalmár 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

DEAC: Bagics 3, Moret 7, Tóth A. 5, Willian 20, Kiss I. 3, Almora 10. Csere: Bán (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal.

Edzői értékelés

Fodor Antal: – Részünkről egy nagy örömet okozó nagyszerű győzelmet hozó mérkőzés volt ez a mai. A részletekkel nem is akarok nagyon foglalkozni, minden játékelemben kiválóan teljesítettünk, gratulálok a fiúknak.

Címkék: deac, röplabda, fino kaposvár, sport