A Kecskemét, a Kazincbarcika és a Kaposvár is bejutott szerdán a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjébe. A negyeddöntős párharcokban a legutóbb ezüstérmes barcikaiak házigazdaként a DEAC-ot múlták felül 3-1-re, csakúgy, mint az első meccsen vendégként.

Az előző kiírásban harmadik somogyiak a Kistextet kettős győzelemmel búcsúztatták - mindkétszer 3-0-ra nyertek -, míg az egy éve negyedik Kecskemét az NB I-es Szegeden keresztül jutott a végjátékba. A kecskemétiek a 3-0-ra győztek az első meccsen, majd a visszavágón 3-1-re kerekedtek ellenfelük fölé. Utóbbi csapatra az elődöntőben a címvédő Pénzügyőr SE vár, míg a másik két együttes egymással küzdhet meg a fináléért.

A sorozat döntőjét és bronzmérkőzését - jelen állás szerint - március 11-én rendezik egy később kijelölendő helyszínen.

Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:

Fino Kaposvár – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (22, 14, 23)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 479 néző. V: Horváth M., Halász E.

FINO: Iván B. 7, Baróti 11, Bögöly 9, Lescay 6, Mancsev, Hubicska 9. Csere: Bozóki, Eördögh (liberók), Donisthorpe, Kalmár 9, Tóth K., Tóth G. 6, Fenyvesi B. 3. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

KISTEXT: Katona 2, Óhidi 1, Gebhardt N. 11, Novoszelov 8, Fazekas 13, Gönczi 2. Csere: Lassu (liberó), Kocsondi 3. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.

Edzői értékelés

Szlobodan Prakljacsics: – Örülünk a sikernek és a továbbjutásnak. A második szettben mutatott játék bizakodásra ad okot. Örülök, hogy az utolsó játszmában a fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, és szép játékkal, jó védekezéssel nyerni tudták a szettet.

Továbbjutott a Fino Kaposvár kettős győzelemmel (6:0-s szettarány).

Videón a teljes mérkőzés!

Címkék: magyar kupa, fino kaposvár, röplabda, sport