A mérkőzést bár a pécsiek kezdték jobban, hiszen többet birtokolták a labdát, majd a tizenkettedik percben Kocsis Bence csavart a bal kapufára egy szabadrúgás után, de a hajráig a kaposváriak rendre megfékezték az ellenfél támadásait - tudósít a meccsről a rakoczifc.hu. Sőt, Kálmán Szilárd szabadrúgásánál nekik is adódott helyzetük. Az első játékrész hajrájában viszont Hegedűs Márk kétszer is ziccert rontott, a többi pécsi lehetőséget azonban magabiztosan védte Mikler Dániel, s amikor már rajta is túljutott a labda Zólyomi Dávid óvta meg a csapatot a góltól.

A második félidőre mind a két együttes sort cserélt, a somogyiaknál csak Harsányi Dániel maradt a pályán. Horváth Rudolf, több fiatal labdarúgónak, köztük próbázóknak is lehetőséget biztosított. A második félidő elejét lendületesebben kezdték a vendégek, s ennek eredményeként tíz perc elteltével vezetést is szereztek: Ötvös Gábriel került ziccerbe egy szépen felépített akciót követően, s a 19 éves próbázó higgadtan lőtt a bal alsó sarokba (0–1). A folytatásban pécsiek nem tudtak igazán veszélyes lehetőségeket kialakítani, a frissebben futballozó Rákóczi játékosok pedig egy szögletvariáció után ismét betaláltak: egy kis szögletet követően Mayer Máté adott középre, ahol testvére, Milán az öt és feles jobb sarkáról fejelt a bal kapufa mellé (0–2). Az utolsó percbe lépve Böndi Ádám koronázhatta volna meg a siker, de ziccerben az elvetődő Helesfay Donátba bombázta a labdát.

Horváth Rudolf: "Már az ősz végén érezhető volt a csapaton a fejlődés és nem tértünk le erről az útról. Két sorral tudtunk kiállni a Pécs ellen, mindkét félidő változatos játékot hozott, bátran álltunk bele a mérkőzésbe. Az edzéseken főként a meccsekre készítjük fel a játékosokat, még ebben az időszakban is, a terhelést pedig az edzőmeccsek adják. A sok gyakorlás látszik a csapaton, egyénileg is rengeteget fejlődtek a játékosok. Voltak próbázóink, de mind húsz év alatti. Nem szeretnénk fejetlenül igazolni, a fejlesztésen van a hangsúly. Az irány jó, az alapok láthatóan kezdenek kialakulni. A siker jól jött a felkészülés elején, hiszen megadja az önbizalmat és a kedvet a folytatáshoz."

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

PMFC–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–0)

Pécs, id. Dárdai Pál Edzőközpont, zárt kapuk mögött. V: Kovács II. G.

PMFC I. félidő: Varasdi – Svedyuk, Takács Zs., Katona L., Terbe – Bachesz, Kocsis B. – Hegedűs M., Kövesdi, Kónya – Tóth-Gábor. II. félidő: Helesfay – Varga B., Rácz L.,, Miklós P. (Orbán K., a 70. percben), Marques – Szeles, Mayer J. – Vas B. (Nagy D., a 70. percben), Kesztyűs, Gera Z. – Harsányi I. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Mikler D. – Zólyomi, Heil, Harsányi, Böndi – Horváth B., Kocsis B. – Ekker, Pintér N., Kálmán Sz. – Bíró D. II. félidő: Ipacs – Borbély Á., Zvara, Harsányi (Böndi, a 77. percben), Sipos B. – Mayer Máté, Szederkényi, Pintér M., Udvardi – Mayer Milán, Ötvös. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Ötvös (az 55. percben), Mayer Milán (a 80. percben).

Címkék: PMFC, felkészülés, NB III, edz, Pécs, Rákóczi, Kaposvár, sport