A bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese érkezett a somogyi megyeszékhelyre szombaton, a férfikosárlabda NB I./A 15. fordulójában. A vendéglátók nem a legjobb előjelekkel várhatták a találkozót, hiszen Krnjajski Borisz sérülés miatt nem léphetett pályára, Csorvási Milánnal pedig közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. Hendlein Roland azonban játékra jelentkezett és egy fontos mérföldkőhöz is érkezett, hiszen ötszázadik meccsét játszotta kaposvári mezben, és az egész héten betegséggel bajlódó Bogdán Benedek is ott melegített a többiekkel a pályán - írja összefoglalójában a delfinek.hu.

Tel ház és kiváló hangulat fogadta a mérkőző feleket, s a szurkolók lelkesedése átragadt a játékosokra is, így hatalmas iramban kezdődött a találkozó. Hughes kapott egy asszisztot Puska Bencétől, s egy óriásit zsákolt, majd még egyet, amivel egyenlő lett az állás. Fej-fej mellett haladtak az együttesek, közben Halmai Dániel és Paár Márk is pályára került, előbbi két büntetőt értékesített. A negyed utolsó támadásában Aris három ember között feltett ziccere lejött a gyűrűről.

Extázisban kosárlabdáztak a hazaiak, hiába a szűk rotáció, mindenki kihozta magából a maximumot, Isiah Brown triplája és Puska Bence szép ziccere után három pontos lett az előny, melyet Gabric egy újabb trojkával toldott meg. A Falco azonban elővette az egyik leghatékonyabb fegyverét, a távoli dobásokat, s hamar eltüntette a hátrányát, sőt a vezetést is átvette, 43–47 állt a táblán a nagyszüntben.

A második félidő első perceit alaposan megnyomta a Falco, s Tiby két jó büntetője után tízzel ellépett. A kaposváriak elveszítették támadásban a fonalat, a vasiak pedig éltek a lehetőséggel és magabiztos előnyt építettek ki, Barac gyorsindításos kosara után már húsz volt közte. Semmi jel nem utalt arra, az első két etap kiváló játéka után, hogy a harmadikban mindössze tizenegy pontig jut a KKK. Sajnos a negyedik negyedben sem változott a játék képe, az történt a pályán, amit a vendégek akartak. A somogyiak küzdöttek becsülettel, de a második húsz percben valahogy semmi sem akart összejönni.

fotó: delfinek.hu
fotó: delfinek.hu

Kovács Benedek: "Az első félidőben lassan kezdtünk, ennek volt köszönhető a szorosabb eredmény, de már a félidőre sikerült kisebb előnyt kiharcolni. A térfélcsere után kijött a két csapat közötti különbség, hiszen a hazaiak elfáradtak, mivel csak hat-hét játékost tudtak forgatni. Örülök, hogy vissza tudtunk vágni a szezoneleji fiaskóért."

Milos Konakov: "A meccs előtt azt mondtam, nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Kaposvár jobb csapat, mint azt a tabella mutatja. Az első tizenöt percben nem védekeztünk jól, sok könnyű kosarat kaptunk. A második negyed harmadik percétől már jól teljesítettünk, ráadásul a házigazda játékosai elfáradtak, mi pedig rátaláltunk a ritmusunkra. Gratulálok a csapatomnak a második félidőért, a kaposváriaknak sok szerencsét kívánok a folytatásban.

Hendlein Roland: "Kaptam egy speciális injekciót két héttel ezelőtt, s tegnap edzettem először közösen a fiúkkal. Bízom benne, hogy egyre jobban tudok teljesíteni, ha kell megismételjük az injekciót és ez előttünk álló hónapokban tudok segíteni a csapatnak. Utána elvileg műtétre lesz szükség, de ez még a jövő zenéje. Jelenleg arra kell koncentrálnunk, hogy jobban játszunk. Az első félidőben a támadásunk és védekezésben is jó volt, aztán a végére elfogytunk. Fel kell készülnünk a Paks elleni mérkőzésre, s bízom benne, csatlakozik hozzánk valaki, aki új energiát tud adni a csapatnak."

Ivan Rudez: "Gratulálok a Falcónak! Roli nem edzett velünk már két hete, egy órával a meccs előtt még nem tudtuk, játszik-e. Végül is úgy döntöttünk, lépjen pályára. Örülök neki, hogy jól reagált a lába a terhelésre. Gondot jelent az is, hogy Bogdán Benedek betegséggel bajlódott az utóbbi napokban, így nem edzhetett. Nem lehetek elégedett az irányítóink teljesítményével, hiszen nem mindig a legjobb döntést hozták meg, persze ehhez az is kellett, hogy ellenfelük, mely egy nagyon jó csapat, nyomás alá helyezte őket. A meccsen több lehetőséget kapott Paár Márk, Halmai Dániel és Antalics Dániel is, akik testközelből láthatták, mire képesek a válogatott játékosok. Dolgozunk tovább, felkészülünk a következő meccsre. Hamarosan mindenki visszatér, s úgy érzem, teljes lesz a csapatunk, amikor a legnagyobb szükségünk lesz rá."

Kometa Kaposvári KK–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 61–86 (24–25, 19–22, 11–29, 7–10)
Kaposvári Városi Sportcsarnok, 1100 néző. V.:  Benczur Tamás, Tóth Cecília, Balog György Attila.

Kometa Kaposvári KK: I. Brown (17/6), Aris (8/6), Puska B. (4), Gabric (16/12), Hughes (12). Csere: Paár M. (-), Hendlein (-), Halmai D. (4), Antalics D. (-). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs és Filipovics Gordan.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot (13/6), Z. Brown (3/3), Kovács B. (5/3), Tiby (14/3), Keller (7/3). Csere: Perl Z. (24/3), Cowels (6/6), Barac (5), Verasztó (3/3), Krivacsevics (6), Sövegjártó (-), Takács Z. (-). Vezetőedző: Milos Konakov. Másodedző: Marco Curovic.

Kipontozódott: Halmai D. a 37. percben.

Címkék: Falco, NB I., Szombathely, KKK, kosárlabda, Kaposvár, sport