A frissen igazolt Brown gyorsan egy szép ziccerrel mutatkozott be a Kaposvárnál, Perry egy triplával fordított a találkozó elején - írja a bb1.hu. Williams csak az egyik büntetőjét értékesítette, majd Mokánszki is hozzátett kettőt (6-2).Gabric szépített a vendégeknél, de Bazsó egy távoli duplával válaszolt, jobban kezdte a találkozót a Nyíregyháza, időt is kértek a kaposváriak (8-4). Aris büntetői értek célt, de Dickerson sem hibázott a vonal mögül (10-6). Sok volt a hiba mindkét oldalon, eladott labdák és kihagyott dobasok jellemezték ezeket a perceket, a Nyíregyháza egészpályás letámadása nem ízlett a somogyiaknak, így el is lépett a hazai alakulat (14-6). Tvoábbra is jöttek az üres ziccerek a nyíregyháziaktól, Szobi közelije után pedig már meg is volt a közte tíz (18-8). A játék képe nem változott a későbbiekben sem, az első tíz percben magabiztos előnyt tudott kiépíteni a Blue Sharks. 25-16.

(X) Ha nincs még programod a téli hónapokra, gyere sörözni a csehországi Brnóba! Kis és nagy csoportoknak, magyarul! Közelebb van, mint Prága!
Aris középtávolijával startolt a második etap, de hét pontnál közelebb nem tudott egyelőre jönni a KKK, ennek ellenére időt kért a Nyíregyháza (29-22). Dickerson talált rést a vendég védelmen, majd Hughes harcolt ki két dobást. Az első bement, a második nem, összességében jól őrizte az előnyét a hazai alakulat (35-27). Gabric és Aris villanásainak köszönhetően feljött háromra a KKK, időt is kértek a hazaiak (35-32). Ez sem törte meg a somogyiak lendületét, Hughes zsákolásával már csak egy volt közte, de Williams visszatett egy támadólepattanót, így a fordítás egyelőre nem jött össze (37-34). Perry is dobott egy nagy triplát, míg Brown egy középtávolit értékesített (40-36). Perry megállíthattlannak bizonyult (22 pont az első félidőben), az ő vezérletével előnyben vonulhatott nagyszünetre a Hübner Nyíregyháza BS. 43-37.

A fordulás után Hughes tett vissza egy támadólepattanót, majd Williams állhatott a vonal mögé, de csak a második ment be (44-39). Szép gyorsindítást vittek véghez a vendégek, ezzel megint csak három volt közte, majd Gabric tett a gyűrűbe egy közelit (44-43). Williams fontos távolit dobott a hazaiaknak, de erre is válaszolni tudott a Kaposvár, Hughes ráadásul 2+1-es akciót hozott össze (47-46). Perry nehéz középtávolival jelentkezett, majd Bogdántól érkezett egy büntető (49-47). Gabric állt bele egy távoliba, hosszú idő után átvette a vezetést a KKK és Aris betörése is jókor jött a vendégeknek, időt kért Darko Radulovics (49-52). Szobi akrobatikus mozdulattal is a gyűrűbe tudta juttatni a labdát, de elkapta a ritmust a Kaposvár, jött is azonnal a válasz Gabrictól. Felváltva jöttek a pontok ebben a periódusban egyik csapat sem tudott érdemben meglépni a másiktól (55-56). Kass pillanata következett, aki egy hármassal fordítotani tudott. Továbbra is sok labdát adott el a Kaposvár, de ezekből a helyzetekből nem mindig tudott kosarat elérni a Nyíregyháza. Csorvásinak ütöttek oda a negyed vége előtt, ő pedig nem is hibázott a vonalról, egálról jöhetett a záró felvonás. 59-59.

Az utolsó tíz perc Hendlein ziccerével indult, majd Perry trojkájával folytatódott, de Gabric is kintről talált be (62-64). Bazsó fontos duplát küldött a helyére, megint belementek a pontpárbajba a felek, Puska és Perry is hármast dobott (67-67). Dickerson is jól célzott távolról, időt kért Ivan Rudez (70-67). Egy jó alapvonali figura után újfent egyenlíteni tudott a Kaposvár, döntetlenről várhatták az utolsó öt percet a felek (70-70). Mindkét oldalon jöttek a hibák, egy újabb vendég eladott labda után Bazsó ziccerezhetett (72-70). Aris is elszórta a játékszert, ezt is megbüntették a hazaiak, Perry szerezte meg a harmincnegyedik pontját, kevesebb, mint három perccel a vége előtt (74-70). Gabric forgatta be az emberét, majd két büntetőt is bedobott, két perc maradt (74-74). Dickerson középtávolija ért célt, míg a túloldalon Arisnak ütöttek oda, aki szintén nem hibázott (76-76). Peryy kísérlete lejött, egy perccel a vége előtt pedig Gabric elképesztően nagy hármast dobott, időt kért a Nyíregyháza (76-79). Gabric maradt le az emberéről, ráadásul oda is ütött neki, így pedig Perry ki tudott volna egyenlíteni, de kihagyta a büntetőt (78-79). Aris tört be és harcolt ki egy faultot – harminc másodperc volt az órán -, ő viszont nem hibázott (78-81). Perry triplája lejött, a lepattanót pedig a vendégek szerezték meg, akik innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből. A Kometa Kaposvári KK Nyíregyházán szakította meg a rossz sorozatát, míg a Blue Sharks idénybeli hazai győzelme továbbra is várat magára. 78-83.

Hübner Nyíregyháza BS – Kometa Kaposvári KK 78-83 (25-16, 18-21, 16-22, 19-24)



Nyíregyháza: Perry 36/15, Dickerson 13/3, Bazsó 6, Mokánszki 2, Williams 12/3. Cserék: Kass 5/3, Henderson -, Fazekas -, Szobi 4.

Kaposvár: Brown 6, Aris 23/3, Puska 6/3, Gabric 28/12, Hughes 11. Cserék: Halmai -, Csorvási 4, Krnjajski -, Bogdán 1, Hendlein 4.

Címkék: nyíregyháza, kosárlabda, kaposvár, sport