Bejutott a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjébe a Kaposvári NRC. Az első meccsen elért 3:1-es somogyi siker után a balatonfürediek 3:0-ra nyerték a visszavágót, azonban az aranyjátszmában a vendégek diadalmaskodtak 15:13-ra, akikre a Swietelsky-Békéscsaba vár az elődöntőben.

Szent Benedek RA – Kaposvári NRC 3:0 (22, 19, 18); Aranyjátszma 13:15

Balatonfüred, 117 néző. V: Mezőffy, Halász E.

SZBRA: Vacsi 6, Herbin-Baker 10, Koleva 13, Nacsa-Pekárik 11, Bosnakova 15, Lekics. Csere: Fáth, Balogh E. (liberók), Jankovics 15, Szerényi, Sztijepics. Vezetőedző: Dejan Desnica.

KNRC: Godó 4, Gyimes 9, Renko 2, Szedmák 18, Radnai Luca 3, Ubavics 13. Csere: Radnai Lili, Rády (liberó), Hegyi, Bodovics 3, Narancsics, Budai 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés

Dejan Desnica: – Gratulálok a Kaposvárnak a továbbjutáshoz. Az első meccshez képest sokkal jobban játszottunk és megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint amit ott mutattunk. Az aranyszettben elég volt néhány kisebb megingás, amit az ellenfél kihasznált és az elődöntőbe jutott. A továbbjutást sokkal inkább az első meccs döntötte el.

Vincent Lacombe: – Nehéz volt megtartani a fókuszt és összepontosítani a folytatásra 3 bonyolult szett után. Nem a legjobbunkat nyújtottuk az aranyjátszmában, de agresszívak voltunk, a csapatösszhang is nagyon jó volt a pályán, és levontuk a megfelelő következtetéseket az előző heti mérkőzésből.

Továbbjutott a Kaposvári NRC aranyjátszmában.

Az elődöntő párosítása, nők:

Kaposvári NRC – Swietelsky-Békéscsaba
Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda

Címkék: knrc, magyar kupa, röplabda, sport