12-9-es vereséget szenvedett a Kaposvári Vízilabda Klub a Honvéd ellen az esztendő utolsó hazai mérkőzésén - írja a kapospolo.hu. Surányi László tanítványai parádésan kezdtek a fővárosiak ellen, 4-0-ra, majd a második negyed elején 7-2-re is vezettek, de a védekezést váltó vendégek ellen ez is kevés volt.

Szívós Mártonék 5-1-re nyerték a harmadik negyedet és a folytatás sem alakult jobban hazai szempontból. Az utolsó felvonás is Hosnyánszkyékról szólt, akik végül háromgólos győzelemnek örülhettek.

A KVK hat fordulót követően a tabella nyolcadik helyén áll.

A mérkőzést stábunk is közvetítette:

Kaposvári VK–Endo Plus Service Budapest Honvéd SE 9–12 (5–1, 2–2, 1–5, 1–4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 170 néző. Vezette: Ercse N., Bereczki M.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (1), Langiewicz (3), ifj. Berta J. (1), Pellei F., Szatmári (2), Vindisch (1). Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski (1), Aranyi, Klinger, Takács J., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Endo Plus Service Budapest Honvéd SE: Farkas D. – Kevi, Ekler (2), Kiss B., Gregor, Simon H. (1), Manhercz Á. (1). Csere: Decker A. (kapus), Hessles S. (3), Hosnyánszky (2), Fejős (1), Hessels B. (1), Sugár (1). Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól emberelőnyből: 4/2, illetve 10/4.

Gól ötméteresből: –, illetve 1/1.

Kipontozódott: Pellei F. (26. p.), Horváth Á (30. p.).

Surányi László: – Szentesen hasonlót éltünk át, csak a másik oldalról, mondtam is a másodedzőnknek, Berta Józsefnek, hogy az öt egy rossz előjel. Azt a tempót, amellyel elkezdtük a meccset, nem lehetett sokáig tartani. A vendégek játéka Decker Attila becserélése után feljavult, nehezen találtuk meg a védekezésük ellenszerét.

Szivós Márton: – Tudtuk, hogy a hétközi Eurokupa-találkozó után nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon készültünk a Kaposvárra, de a mérkőzés elején lassan játszottunk, lerohantak minket a hazaiak. Örömteli, hogy összekapták magukat a srácok, és ötgólos hátrányból is vissza tudtak kapaszkodni.

Címkék: kaposvári vízilabda klub, honvéd, ob1, sport