Griffin és Aris kosaraival villámrajtot vett a Kaposvár, míg a kecskemétiektől Karahodzsics szerzett két pontot büntetőből - írja a bb1.hu. Tovább nyomtak a hazaiak, Hughes is beköszönt egy zsákolással, valamint a ráadás büntetőt is értékesítette, majd újra eredményes tudott lenni, időt kért Forray Gábor (10-2). A kis szünet meg is tette a hatását, Townes és Dramicsanin vezérletével villámgyorsan kiegyenlítettek a vendégek, ám jókor jött Hendlein triplája hazai szempontból (15-12). Ezután felváltva jöttek a kosarak, Dramicsanin viszont továbbra is megállíthatatlan volt (18-18). Aris viszont tudta tartani vele a lépést, már a második tripláját süllyesztette el, ezzel újra előnybe hozva az övéit. A negyed végén még maradt ideje a KTE-nek egyenlíteni, így továbbra is egálról folytathatták a felek. 22-22.

Puska duplájára Townes távolija érkezett válaszként a második etap elején, majd Bogdán is feliratkozott a pontszerzők közé (26-25). Ivkovic iramodott meg Karahodzsics blokkja után, a találkozón először átvette a vezetést a Kecskemét (26-27). Sokáig nem örülhettek a vendégek, Puska triplája hullott be, de Borisov erre, majd Csorvási ziccerére is válaszolt (31-31). Hendlein is beleállt egy hármasba, amit Aris büntetője követett, elment néggyel a KKK, ami ezen a találkozón már “soknak” számított (35-31). Dramicsanin újabb kosarat dobott, majd egy olyan periódus következett, amely több hibát is hozott mindkét oldalon, hogy aztán újfent Dramicsanin találatával újra egyelítsen a Kecskemét (35-35). Egy hazai időkérés után Ivkovic állhatott a vonal mögé, nem is hibázott, megint fordított a KTE (35-37). A félidő előtt Aris egalizált, majd Klobucar eladott labdája után még a fordításra is volt lehetősége a kaposváriaknak, de Griffin kísérlete kimaradt, továbbra sem tudtak dűlőre jutni a felek. 39-39.

A fordulás után Griffin jutott el a gyűrűig, majd kisvártatva egy triplát is bedobott, jobban kezdtek a somogyiak, főleg, hogy Hughes közelije is célt ért (46-39). A magasember ezután zsákolással fejezett be egy akciót, 9-0-ás futásban volt kkor a Kaposvár. Townes állította meg a hazai rohamot egy duplával, majd több dobás is kimaradt mindkét oldalon, így nem csökkent a hazai előny (48-41). Klobucar vitt végig egy gyorsindítást, amire Hendlein válaszolt Griffin passzából. Összességében a félidő elején kialakított előnyét jól őrizte a somogyi alakulat, amely sokáig úgy tűnt, hogy megnyugtató fölényben várhatja a záró etapot, ám egy nagy hajrával megint felzárkóztaka kecskemétiek, sőt, Borisov hármasával fordítottak is. 50-51.

Hughes jelentkezett egy közelivel, ezt a felvonást is a hazaiak nyitották jobban, ezúttal 6-0-ás futást produkáltak Hendleinék (56-51). Kisebb gólcsend után megint a kaposváriak találtak be, míg a Kecskemét ebben a negyedben egyelőre nem tudott kosarat szerezni a vendég együttes (58-51). Borisov triplája törte meg végül a csendet, de Hughes hamar válaszolni tudott, beemelte a ráadás büntetőt is (61-54). Triplákkal próbált meccsben maradni a KTE, ezúttal Dramicsanin célzott pontosan, sőt, egymás után kétszer talált be, így egy pont lett közte (61-60). Időt kért a Kaposvár, amelyet követően Hughes szerzett kosarat, de erre is hármassal válaszolt a Kecskemét, ezúttal Klobucar küldte a helyére a labdát, döntetlen lett az állás (63-63). Újfent Hughes jelentkezett, majd Townes egyenlített büntetőből, kevesebb, mint egy perccel a vége előtt (65-65). Aris adta el a labdát kulcspillanatban, de Griffin blokkjának köszönhetően nem került hátrányba a somogyi csapat, sőt, Krnjajszki nagyon fontos hármast dobott, időt kért Forray Gábor tizennégy másodperccel a vége előtt (68-65). Klobucar vállalta el a dobást, be is ment a távoli, közel nyolc másodperce maradt a kaposváriaknak, Ivan Rudez is időt kért (68-68). Griffin kísérlete lejött a gyűrűről, jöhetett a hosszabbítás. 68-68.

A ráadás alaphangját Karahodzsics egy zsákolással adta meg, majd Wittmann is hozzátett kettőt, miközben sorozatban jöttek az elhibázott dobások a hazaiaktól (68-72). Griffin szépített büntetőből, aztán Hughes ki is egyenlített, de azonnal jött egy Wittmann-tripla válaszként (72-75). Krnjajszki hozta fel egyre az övéit egy betöréssel. Sikerült kivédekeznie a vendégek akcióját a hazaiaknak, de Krnjajszki távolija lejött, Dramicsanin pedig büntetett a túloldalon (74-77). Négy másodperc maradt, Aris hármasa lejött, ezzel pedig el is dőlt a találkozó. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét elképesztően nagy csatában, hosszabbításban győzte le a Kaposvár együttesét. 74-77.

Videón a teljes mérkőzés!

Kometa Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét h. u.: 74-77 (22-22, 17-17, 11-12, 18-17, 6-9)
Bajnokság, 10. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, JAKAB László Imre (Téczely Tamás)

KKK: Aris 12/6, Puska 7/3, Griffin 11, Hendlein 8/6, Hughes 24. Cserék: Krnjajszki 8/3, Hajduk -, Bogdán 2, Halmai -, Csorvási 2.

KTE: Townes 15/3, Klobucar 10/6, Ivkovic 4, Borisov 10/6, Karahodzsics 10. Cserék: Wittmann 6/3, Kiss -, Fazekas -, Kucsera -, Dramicsanin 22/9.

Címkék: kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda, sport