A bajnokság féltávjához érve Zsámbékon lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC, amely szerette volna tovább folytatni a remek idegenbeli sorozatát - írja a klub honlapja. A játékosok a kezdettől fogva ennek tükrében futballoztak, de az első negyed órában csak a hazaiaknak volt lehetősége a gólszerzésre, azonban Zsuppán Zsuppán Donát lapos, bal alsóba tartó lövését védte Mikler Dániel. A huszadik percben aztán előbb Pintér Norbert fejelt centikkel a kapu mellé, majd Horváth Balázs tizenhat méteres, a kapu bal oldala felé tartó lövését Terjék Ármin védte nagy bravúrral. A somogyiak folyamatosan uralták a játékot, majd a szünet előtt utolsó percben a vezetést is megszerezték. Kálmán Szilárd állította le a labdát szabadrúgáshoz a kaputól harminc méterre, s nagy erővel lőtt a jobb felsőbe.

A második félidőt jól kezdték a hazaiak, azonban, kilenc perc elteltével a vendégek megduplázták a vezetést: Ekker Milán beadására jól érkezett Pintér Norbert, s a bal alsóba fejelte a labdát. Tíz perc elteltével a támadó duplázni tudott, ezúttal Mayer Milántól kapott remek passzt, s a jobb alsóba gurított. A folytatásban akár szépíthettek is volna a hazaiak, de Mayer Milán a gólpassz után a gólszerzők közé is feliratkozott, így fölényessé tette a sikert. Még úgy is, hogy a zsámbékiak a ráadásban büntetőhöz jutottak, melyet Kerék László váltott gólra.

Horváth Rudolf: "Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban elkísérték és végig buzdították a csapatot! Ez nagyon sokat jelentett a játékosoknak! Hetek óta javul a játékunk és kerülünk egyre jobb formába, mind csapatszinten, mind egyénileg. A Zsámbékra az utóbbi hetekben mutatott teljesítménye miatt oda kellett figyelnünk, de végül jelentős különbség volt a két csapat között. Az utolsó perc viszont figyelmeztet arra, hogy a Nagykanizsa ellen egyetlen másodpercre sem engedhetünk ki." 

Bodó László: "Az első félidőben egyenrangú felei voltunk a Kaposvárnak. Nem az első ilyen bajnoki, amikor ki-ki meccset tudunk játszani, de a rutintalanság miatt a szünet előtt hátrányban kerültünk, egy buta fault után a legrosszabbkor kaptunk gólt. Kijöttünk a második félidőre, aminek az elején szintén gólt kaptunk. Ettől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy a rutinosabb, jobb csapat megvert minket, de nem lett volna szabad ennyire szétesnünk a végére."

Zsámbéki SK–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (0–1)

Zsámbék, 100 néző. V.: Jakab Á. (Király Zs., Domján D.).

Zsámbéki SK: Terjék – Somogyi, György B. (László D., a 73. percben), Marticsek, Sugár – Zsuppán (Mártonfi, a 86. percben), Sárközi, Orosházi, Csabafi (Tolnay, a 64. percben) – Barlangi (Bíró R., a 73. percben), Kerék. Vezetőedző: Szamosszegi Gábor.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. (Horváth F., a 88. percben) – Ekker (Borbély Á., a 60. percben), Gál, Harsányi D., Böndi – Horváth B., Kocsis B. – Bíró D. (Szederkényi, a 83. percben), Pintér N. (Pintér M., a 83. percben), Kálmán Sz. (Mayer Máté, a 83. percben) – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Kerék (a 93. percben – 11-esből), illetve Kálmán Sz. (a 44. percben), Pintér N. (az 54. és a 66. percben), Mayer Milán (a 82. percben).

Sága lap: Sárközi (a 74. percben), Orosházi (a 89. percben), illetve Ekker (az 56. percben).

Címkék: Zsámbék, NB III., Rákóczi, sport, Kaposvár