A somogyi megyeszékhely harmadik alkalommal adhat otthont ennek a seregszemlének. A résztvevőket és a szervezőket Szita Károly polgármester köszöntötte.

Az eseményre válogatott kiválóságok egész sora nevezett. Így többek között Milák Kristófot, Kapás Boglárkát és Jakabos Zsuzsannát is láthatja a kaposvári közönség. A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor a megnyitón azt mondta: "a rövidpályás országos bajnokság is egy olyan esemény, ahol a magyar úszósport színe-java megméretteti magát. Kaposvár nemcsak a honi médiákban fog szerepelni, de számos külföldi országban is figyelni fogják az előttünk álló négy napot."

A mezőnyben természetesen a házigazda Kaposvári Sportközpont és Sportiskola tehetségei is ott vannak. Az esélyeket kérdésünkre a vezetőedző, Virovecz Richárd latolgatta: "A korosztályos versenyzőinknek lesz majd egy országos bajnoksága a saját korosztályukban, igazából az a fő versenyük erre a szezonkezdetre, de azt gondolom, hogy mindenképpen szeretnének itthon jól úszni és ez jól is sikerült nekik az első délelőtt folyamán. A nagy versenyzőink közül Halmai Blanka is jól úszott, viszont egy B-döntő jött össze neki. Halmai Petrával pedig a vb szintet vadásszuk és ezért szintúszásra megyünk december végén, itt most próbáljuk halmozni a számokat, edzés gyanánt. Eddig nagyon jól úszott, úgyhogy bizakodóak vagyunk".

Halmai Petra révén már az első nap megszületett az első hazai érem, Kardos Dániel 100 méter mellen ötödik helyen zárt, Harsányi Mátyás pedig 100 méter gyorson végzett nyolcadikként.

Címkék: rövidpályás, Csik Ferenc Versenyuszoda, úszó, országos, bajnokság, Kaposvár, sport