Fogadkoztak a kaposvári pólósok, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy megnehezítsék a Szolnoki Dózsa dolgát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében - írja a kapospolo.hu. Jól is kezdett a KVK a tavalyi ezüstérmes ellen, de hiába Kakstedter Bendegúz gólja, pillanatok alatt fordítottak a vendégek. A Tisza-partiak ráadásul nem is lassítottak az első félidőben és a nagyszünetre meg is léptek 8-2-re.

A hazai próbálkozások többször is a kapufáról jöttek ki, miközben Vámosiék sorra lőtték a gólokat, így a harmadik negyedben kapust cserélt Surányi László. Szilágyi Ábel érkezésével valamelyest javult a kaposváriak védekezése, de ezúttal ez is kevés volt ahhoz, hogy közelebb férkőzzenek.

A párharc első felvonását végül magabiztosan nyerte a Szolnok, amely ötgólos előnyről várhatja a péntek esti visszavágót.

BENU Férfi Vízilabda Magyar Kupa Nyolcaddöntő 1. mérkőzés

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa 7–12 (1–3, 1–5, 3–2, 2–2)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 270 néző. Vezette: Kun Gy., Juhász T.

Kaposvári VK: Csoma – Kakstedter (1), Langiewicz (2), ifj. Berta J. (1), Pellei F. (2), Szatmári, Juhász-Szelei (1). Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski, Palatinus, Vörös, Aranyi, Takács J., Horváth Á. Vezetőedző: Surányi László.

Szolnoki Dózsa: Bányai – Szeghalmi (1), Schmölcz (1), Jansik D. (1), Kovács G. (1), Vámosi B. (3), Teleki. Csere: Belényesi, Pető (1), Ágh, Vismeg (2), Pásztor (2), Simon D. Vezetőedző: Hangay Zoltán.

Gól emberelőnyből: 7/0, illetve 6/2.

Gól ötméteresből: –, illetve 1/1.

Címkék: szolnok, magyar kupa, kaposvári vk, vízilabda, sport