A szerdai kupamérkőzés után ezúttal is a Folyondár utcában lépett pályára a KNRC - írja a hunvolley.hu. Míg hét közben nagy csatában legyőzték a Vasas SC-t, ezúttal jóval nehezebb dolguk volt a címvédő Vasas Óbuda ellen.

Az első játszma szorosnak indult, egészen 11:11-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően a fővárosiaknak sikerült ellépniük Abdulazimova és Fricová vezérletével. Vincent Lacombe feladót is cserélt, ám így sem sikerült megakadályozni, hogy a Vasas nyerje az első felvonást (25:14, 1:0).

A második szettet magabiztosan kezdték a piros-kékek, de a szett közepére a Kiparisszi vezette kaposváriak felzárkóztak, majd előbb Szedmák, aztán Gyimes pontjainak köszönhetően a vezetést is átvették. 17:16-os Vasas vezetésénél ismét Kiparisszi volt, aki egyenlíteni tudott, ám a talajfogást követően súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A sérülés érezhetőn meg is fogta a kaposváriakat, így ez a szett is a fővárosiaké lett (25:21, 2:0).

A harmadik felvonásban is egy jó darabig nem találta a játékát a KNRC, 8:2-nél időt is kellett kérnie Vincent Lacombe-nak. Tovább hízott a különbség, így 12:4-es Vasas vezetésnél újra időt kért a kaposváriak mestere és újra pályára küldte Natasa Narancsics-ot. A szerb feladó pedig nagyon jól osztogatott és a vezérletével a Kaposvár ledolgozta a hátrányát és 16:14-re a vezetést is átvette. Innen azonban ismét a Vasas percei következtek: Atanaszopulosz mester Török Katát is pályára küldte, aki nyerőembernek bizonyult: hat pontot szerzett a szett hajrájában, amivel hozzásegítette a Vasas Óbudát szezonbeli második sikeréhez (25:18, 3:0).

Jannisz Atanaszopulosz: "Mindenekelőtt szeretnék mielőbbi jobbulást kívánni Sztamatiának, remélem, nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek látszott. Csapatom a mai mérkőzésen hullámzóan és feszülten játszott, sokat cseréltünk, mert mindenkinek kellenek a játékpercek. Örülök, hogy túl tudtunk lendülni a nehézségeken és három pontot szereztünk. Örülök az eredménynek, de sok mindenen kell még dolgoznunk, igaz, edzeni a sok utazás és mérkőzés miatt nincs túl sok időnk. Ennek ellenére napról napra próbálunk jobbak lenni."

Vincent Lacombe: "Túl nagy volt a különbség a két csapat között a köztes játékban. Sztamatia Kiparisszi sérülése után a csapat megpróbált harcolni, és új dolgokat megmutatni. Sok munka áll előttünk."

Vasas Óbuda – KNRC 3:0 (14, 21, 18)
Folyondár utca, 200 néző. V: Mezőffy, Adler

VASAS: Fricová 7, Papp 5, Bannister 17, Bojko 8, Abdulazimova 14, Fábián 2. Csere: Juhár (liberó), Kump 1, Jámbor, Török 6, Skripak. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

KNRC: Renko 1, Kiparisszi 5, Bodovics 4, Ubavics 13, Szedmák 11, Gyimes 6. Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Godó, Radnai Luca, Narancsics 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Címkék: KNRC, Vasas, Extraliga, Kaposvár, sport