A sorozat nyolcaddöntői a héten kezdődtek meg - írja a honvolley.hu. Elsőként a férfiaknál a Fino Kaposvár harcolta ki a negyeddöntőbe kerülést, miután három játszmában győzte le az NB II-es UNI Győr-SZESE-t. 

A nőknél viszont óriási csatára kényszerítették a Kaposvárt a Vasas fiataljai: Kőnig Gábor csapata 1:0-ra és 2:1-re is vezetett, végül pedig csak a döntő játszmában maradtak alul az Extraliga legutóbbi negyedik helyezettjével szemben. A KNRC mellett a Fatum-Nyíregyháza jutott még a nyolc közé jászberényi sikere után. 

Vasas SC - Kaposvári NRC 2:3 (20, –17, 22, –13, –9)
Folyondár utca, 110 néző. V: Szarka, Halász E.

VASAS: Imre 11, Nagy S. 6, Erőss 9, Botyánszki 17, Rieder 8, Märcz 1. Csere: Stankovics, Szili (liberók), Fekete F. 1, Olcsváry 1, Tóth S., Kállai, Szabó A. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

KNRC: Renko 2, Kiparisszi 17, Bodovics 5, Ubavics 20, Godó 1, Gyimes 9. Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Szedmák 23, Narancsics, Radnai Luca 4. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Vincent Lacombe: "Gratulálok a Vasasnak! Jól játszottak, kemények voltak, mi pedig nagyon sok hibával játszottunk. Örülök, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe, sikerült győznünk, ez a legfontosabb, és készülhetünk a következő meccsre."

Címkék: Vasas, KNRC, Magyar Kupa, Diamant, Kaposvár, sport