Két egyforma csapat mérte össze erejét Zalaegerszegen szombaton este. Négy meccs után 2-2-vel áll a ZTE KK, de ugyanilyen mérleggel bír a szombati ellenfél Kaposvár is, akik szintén hullámzó teljesítményt nyújtanak - írja a bb1.hu. A címvédő Falco idegenbeli legyőzése után Oroszlányban szenvedtek 21 pontos vereséget, amiért nyilván szerették volna kárpótolni szurkolóikat. A ZTE célja sem lehetett más, mint a győzelem, hiszen rendkívül kiegyenlített a bajnokság és már most hatalmas harc folyik a play-off helyekért, melyekért a két szomszédvár várhatóan riválisként érkezik.

Szép számú közönség előtt léptek pályára a csapatok, Kaposvárról is érkezett közel 50 szimpatizáns, hazai oldalon pedig a Honvéd meccsre kilátogatók közül sokan a csarnokban folytatták a szurkolást. Polster triplájával nyitott a ZTE, ám a KKKK légiósai révén gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. A negyed derekán kezdett magához térni a hazai csapat, ám Paár triplájával gyorsan egyenlített a Kaposvár, majd 23-17-re a negyedet is megnyerte.

Meglehetősen pontatlanul és rengeteg hibával folytatták Némethék a találkozót, az ifjú titán Paár Márk mint kés a vajon tört át a ZTE meglehetősen szellős védelmén… Gyorsan meg is lett a közte tíz, Krasovec mester kénytelen volt időt kérni, ám a szakadék csak tovább mélyült a két csapat között. Lepattanókban hatalmas volt a különbség, a Kaposvár pedig jól sáfárkodott a lecsorgó labdák nyújtotta előnnyel. Halmai egy támadólepattanót tett fel szemfülesen, s ezzel már 33-19-re vezetettek Hendleinék – ez volt a legnagyobb különbség a találkozón. Sokkal hatékonyabban dolgozott a festékben is a vendégcsapat, főként Hughes révén, aki jól értékesítette a megítélt büntetőket is. Keller és Polster hármasai jelentettek némi gyógyírt a zalai drukkereknek, ám Gabric és Aris révén félidőre 9 pontot megőrzött előnyéből Ivan Rudez gárdája.

44-35-ös kaposvári vezetésről indult a harmadik negyed, a ZTE pedig kezdett felébredni Csipkerózsika álmából. Szerzett labdák utáni gyors lerohanásoknak köszönhetően 6-0-al indítottak Kellerék, sőt, O’Reilly hátradőlős triplájánál Aris faultolt, a sértett pedig a büntetőt is bedobta – hosszú idő után újra a ZTE-nél volt az előny. Beragadt a Kaposvár, Rakicevic harcolt nagyot a palánk alatt és szerzett szép kosarat. O’Reilly, majd Zsíros Péter is bevágott egy-egy trojkát, tombolt is a lelátó népe, hiszen már 9 ponttal lógott meg a Zalaegerszeg. Hatalmas változás állt be a játék képében, 28-8-ra nyerte ezt a tíz percet a ZTE, 63-52 állt az eredményjelzőn.

Griffin szép saroktriplája jelezte, hogy a somogyiak nem adták fel, majd a következő támadásnál ismét beköszönt távolról az amerikai. Mielőtt meleg lett volna a pite, Rakicevic szerzett okos ziccert, majd Németh is megszerezte első pontjait. Ismét a ZTE remek napot kifogó szerb légiósa következett: csodaszép hármast küldött a helyére, 11-re hízott a zalai fór. Aki viszont hátradőlni akart volna hazai részről, korán tette: a KKK nem adta fel, Gabric hármasa jelezte, hogy messze nincs még vége. Időkérés után a ZTE támadásából nem született kosár, ám Heindlein távolija után a Kaposvár támadópattanót szerzett, majd a mezőny legponterősebb játékosa, Hughes csont nélkül be is dobta a labdát a 6,75-ösön túlról. 78-69-ről egy perc alatt 8 pontot szerzett a vendégcsapat, újra nyílt lett a találkozó. Hatalmas izgalmakat hozott a végjáték, Gabric ellen némi tanakodás és videózás után szándékos faultot ítéltek Praksch Péterék. Trice mindkét büntetőt bedobta, majd Hughes faultolt, Ostojic pedig egy büntetőt a helyére küldött. 81-77-re így a ZTE nyerte a kétarcú félidőket hozó mérkőzést: az első játékrészben a Kaposvár, a másodikban a ZTE volt sokkal jobb, ám jobb hajrájával Rakicevic, Trice és Ostojic vezérletével a ZTE megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot. 

Zalakerámia ZTE KK – Kometa Kaposvári KK 81-77 (17-23, 18-21, 28-8, 18-25)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

V.: Praksch Péter Árpád, Goda László, Makrai Márton (Forrai Sámuel)

ZTE: Trice 21/6, O'Reilly 12/3, Polster 6/6, Smith 5, Ostojic 11. Cserék: Szalay -, Németh 2, Rakicevic 15/3, Keller 6/3, Zsíros 3/3, Csuti -.

KKK: Aris 8, Halmai 2, Griffin 14/6, Gabric 21/9, Hughes 23/3. Cserék: Krnjajski 2, Paár 7/3, Bogdán -, Hendlein -.

Helyszín

Címkék: zalaegerszeg, kaposvári kk, kosárlabda, sport