Izgalmas mérkőzéssel kezdte az új idényt a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es együttese - írja a kapospolo.hu. Surányi László tanítványai remekül kezdtek a Szeged otthonában, a 2-1-re megnyert első negyed után pedig tovább tudták fokozni a teljesítményüket, így a nagyszünetben 7-4-re vezettek a somogyiak.

A harmadik negyedben már közte négy is volt a vendégek javára, de a hazaiak szép lassan elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Fordulatosan alakult az utolsó felvonás is. A Szeged előbb egyenlített, majd az előny is náluk volt, amit egészen az utolsó másodpercekig próbáltak őrizni Kiss Csaba tanítványai.

A lefújás előtti pillanatokban még Takács János próbált meg távolról egalizálni, a lövése pedig utat is talált a hazaiak kapujába, így 10-10-es döntetlennel ért véget az összecsapás.

A kaposvári együttesből a szintén nyáron igazolt Szatmári Kristóf 3, míg Horváth Ákos 2 góllal zárt.


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 1. forduló

Szegedi VE–Kaposvári VK 10–10 (1–2, 3–5, 2–1, 4–2)

Szeged, 250 néző. V: Kollár, Petik A.

Szeged: Molnár D. – Bóbis B. 1, Kürti 4, Tóth Gy., Baj, Horváth Zs., Lakatos S. 1. Csere: Vékony, Sánta, Kasza, Pörge 2, Leinweber 2, Boros. Edző: Kiss Csaba

KVK: Csoma – Berta, Vindisch 1, Kakstedter, Langiewicz 1, Szatmári 3, Petrovski 1. Csere: Pellei F., Horváth Á. 2, Juhász-Szelei 1, Takács J. 1, Vörös T. Edző: Surányi László

Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/3.

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0

Kiss Csaba: – Látványos mérkőzést vívtunk a Kaposvárral, igyekeztünk kiszolgálni lelkes közönségünket. A jövőre nézve biztató, hogy saját nevelésű fiataljaink fel tudják venni a versenyt rutinos ellenfeleikkel. Igazolja klubfilozófiánkat, hogy külföldi játékosok helyett nekik szavazunk bizalmat.

Surányi László: – Három negyeden át uraltuk a mérkőzést, a második játékrészben már négy góllal is vezettünk, ám a záró negyedben buta hibáinkat gólokkal büntette a Szeged. Az utolsó támadásunknál hét a hat ellen rohamoztunk, Takács Jánosnak három másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie.

Címkék: kaposvári vízilabda klub, kvk, szeged, sport