A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést az NB III-as bajnokin Mayer révén, de a vendégek előbb egyenlítettek, majd a második félidőben 1 perc alatt kétszer is betaláltak, ami végzetesnek bizonyult Horváth Rudolf tanítványai számára.

A végeredményt Mayer Milán állította be a 79. percben.

Kaposvári Rákóczi FC–ETO Akadémia 2–3 (1–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 220 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Kondrákor T.).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Kocsis B., Böndi – Borbély Á. (Zólyomi, a 63. percben), Horváth B. (Pintér M., a 77. percben), Kálmán Sz. (Mayer Máté, a 77. percben), Bíró D. (Szederkényi, a 63. percben) – Mayer Milán, Pintér N. (Zvara, a 70. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

ETO Akadémia: Kiss Á. – Deákovits (Csáki, a 61. percben), Szujó, Vincze, Tamás K. – Tóth R. – Mitring (Hanzli, a 69. percben), Vingler, Szabó T., Lacza – Huszár M. (Sipőcz, a 69. percben). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gólszerzők: Mayer Milán (az 5. és a 79. percben), illetve Huszár M. (a 22. percben), Hanzli (a 72. percben), Lacza (a 73. percben).

Sárga lap: Deákovits (a 30. percben), Huszár M. (a 44. percben).

Edzői értékelések:

Horváth Rudolf: – A megbeszéltek szerint kezdtünk, tudtuk, hogy a pontrúgásokból veszélyt teremthetünk. Arra is készültünk, hogy a fiatal ellenfél az elején felpörgeti a ritmust, mi ezt nem tudtuk felvenni, hiszen passzívak voltunk. A szünetben próbáltam változtatni, most nem cserékkel, hanem felfogásban, azt kértem, hogy agresszívebben, több párharcot nyerve futballozunk, ez nem sikerült. Két olyan gólt kaptunk, ami egyéni hibából esett. Mélyen visszaestünk oda, ahol már többször is jártunk hazai pályán, sem játékban, sem felfogásban nem voltunk azon a szinten, ahol egy Kaposvárnak lennie kell. Ezen változtatnunk kell! A cserék most is lendítettek a csapaton, az utolsó negyed órában sikerült a kapu elé szegezni az ellenfelet, ez is lenne a célunk, de kilencven percen keresztül. Volt lendület a csapatban, lövéseink voltak, sokszor a védelem mögé kerültünk, de a nagy hátrányból nem tudtunk feljönni. A vereségre nincs magyarázat, az ETO megérdemelten nyert. Össze kell magunkat szednünk és a hátralévő mérkőzéseken vissza kell állítanunk a becsületünket a szurkolók és a város előtt. Az irány az utolsó percekben mutatott játék.

Antonio Munoz: – A mérkőzés elején egy pontrúgás után hátrányba kerültünk, de utána a terveink szerint tudtunk játszani. Türelmesek voltunk, mert tudtuk, hogy a Kaposvár egy agresszívan futballozó csapat, de rendben volt a játékunk és ezzel nyertük meg a meccset. A cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, új lendületet adtak a játéknak.

Címkék: eto akadémia, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport