Egy-egy elhibázott lehetőség után Gabric triplája nyitotta a mérkőzést, Pot válaszolt egy ziccerrel (2-3) - írja a bb1.hu. Aris vitt végig egy gyorsindítást, majd Griffin is hasonlóképp járt el (2-7). Nem sokra rá Puska is a helyére küldött egy sarokhármast, jobban kezdtek a somogyiak, míg a túloldalontöbb labdát is elszórakozott a Falco, időt kért Milos Konakov (2-10). Aris bravúros kosarat dobott, ráadásul oda is ütöttek neki, kétszámjegyű lett a kaposváriak előnye (2-13). Kovács törte meg a hosszúra nyúlt hazai gólcsendet, ezzel pedig kezdett lendületbe jönni a Szombathely, Ivan Rudez is időt kért Keller zsákolása után (7-13). Perl is megszerezte az első pontját, de a túloldalon Krnjajski remekül vette észre Gabricot, Aris palánkos hármasával pedig megint meg lett közte a tíz (8-18). Tiby teljesen üresen próbálkozhatott a sarokból, nem is hibázott. Bár az első játékrész végére rendezni tudta a sorait a rosszul kezdő Falco, a Kaposvár jól őrizte a kidolgozott előnyét. 18-24.

Hendlein tett vissza egy támadólepattanót, Tiby révén jött a válasz, ráadásul Barac is betalált. Ennél közelebb nem tudtak egyelőre férkőzni a sárga-feketék, Griffin egy trojkát szerzett. Két gyors Falco-kosárral folytatódott a meccs, időt is kért Ivan Rudez, hiszen feljöttek háromra a hazaiak (26-29). Aris hármasa jókor jött a vendégeknek, Barac büntetőzött jól a hazaiaknál. Aris kezdett belelendülni, újabb triplát dobott, majd Gabric is beleállt egybe, megint meglett a közte tíz (28-38). Brown csinálta meg magának a helyzetet és Pot is eredményes volt (32-38). Tiby újabb távolit küldött a helyére, majd Aris büntetőzhetett egy szombathelyi technikait követően. Csorvási is feliratkozott a pontszerzők közé, míg a túloldalon Perl vágott be egy triplát (38-41). Csorvási újabb kosarat értékesített, majd Perl harcolt ki egy sportszerűtlent – ezzel Gabricnak véget is ért a találkozó (40-43). A vendégek azonban akárhányszor szorult helyzetbe kerültek volna, mindig jött valaki, aki előlépett, így kaposvári vezetéssel zárult az első félidő. 40-46.

A fordulás után Keller talált be, majd Hughes közelijére Cowels triplája érkezett (45-48). Griffin is jól állt bele egy távoliba, de Cowels erre is válaszolt (48-51). Keller egy gyönyörű összjáték végén húzta a gyűrűbe a labdát, majd Hughes büntetőzött. Felváltva jöttek a kosarak, de egyre közelebb férkőzött a Falco, de a fordítás egyelőre nem jött össze (52-55). hughes már a negyedik blokkját osztotta ki, ebből pedig Griffin küldött a helyére egy hármast, Barac válaszolt egy kettessel (54-58). Hendlein bravúros távolit dobott, erre is Barac közelije érkezett a túloldalon. Keller újabb zsákolásával jött közelebb megint a Szombathely, ám Aris jókor lépett elő (58-63). A játékrész vége előtt mindkét oldalra becsúszott egy-egy hiba, továbbra is előnyben volt a KKK. 58-63.

Keller 2+1-es akciójával indult a záró etap, majd a válogatott center egy triplát is bedobott, a találkozón először átvette a vezetést a Szombathely (64-63). Krnjajski azonnal válaszolni tudott, ráadásul Griffin is befejezett egy gyorsindítást (64-67). Griffinnek ütöttek oda, ő pedig nem hibázott a vonal mögül, megint hattal ment a Kaposvár, majd Hughes is hozzátett egy duplát, időt kért Milos Konakov (64-72). Aris osztotta le Hendleinnek a labdát, ezzel pedig újra meglett a közte tíz. Perl csent labdát és ziccerezett, de a Kaposvár okosan és hosszan játszott már, a támadás végén pedig Hughes büntetőzhetett. Ezúttal is minden hazai próbálkozásra válaszolni tudtak a vendégek, akik innen már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A Kometa Kaposvári KK Szombathelyen szerezte meg az első győzelmét a szezonban. 79-84.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kometa Kaposvári KK 79-84 (18-24, 22-22, 18-17, 21-21)
Bajnokság, 2. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Papp Péter, Goda László, Jakab László Imre

Falco: Pot 4, Cowels 8/6, Kovács 2, Barac 10, Keller 15/3. Cserék: Perl 19/6, Brown 9/3, Verasztó -, Sövegjártó -, Tiby 12/9.

Kaposvár: Aris 17/9, Puska 3/3, Griffin 19/9, Gabric 8/6, Hughes 11. Cserék: Krnjajski 12, Paár -, Bogdán -, Hendlein 8/3, Csorvási 6.

Címkék: szombathely, kosárlabda, kaposvár, sport