A szerdai, Tatabánya elleni pontszerzés után a Balatonfüredi FC ellen is hasonló szándékkal léptek a Rákóczi Stadion gyepére a labdarúgók - írja a kaposvári klub honlapja. Az már az első percekben látszott, hogy a házigazdák próbálják nyomás alá helyezni a zártan, mélyen védekező ellenfelet. A somogyi alakulat próbálta sokat járatni a labdát, játékosaink folyamatosan keresték a rést a pajzsként működő balatoni védelmen, amely nem akart megtörni az első fél órában. Átlövéssel pedig Pintér Máté próbálkozott, aki a 28. percben kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé tizenöt méterről, kissé balról. Három perc elteltével a másik kapu előtt adódott lehetőség, az egyre veszélyesebben játszó balatoniak részéről Róth István próbálkozott, akinek átlövését nagy bravúrral tolta a kapu fölé Mikler Dániel. A következő lehetőségét viszont már gólra váltotta az ellenfél: Bene Zsombor jobbról, az alapvonalról adott középre, ahol Szabó Bence hat méterről, kapásból lőtt a kapu jobb oldalába (0–1). 

A második játékrészre Horváth Rudolf hármat is cserélt, s jó érzékkel nyúlt bele a meccsbe, ugyanis öt perc alatt megfordította a mérkőzést a Kaposvár. A 47. percben Mayer Milán az első labdaérintéséből szerzett gólt, miután Borbély Ákos varázsolta a fejére a labdát (1–1). Három perc elteltével Borbély Ákos a gólpassz után a gólszerzők közé is feliratkozott, miután remekül indult meg a jobb szélen, egy csellel elfektette emberét majd ballal a kapu bal oldalába bombázott nyolc méterről (2–1). A folyatásban Pintér Norbert közeli fejesét blokkolták a védők, majd a szögletnél előre húzódó Heil Máté bal felsőbe tartó lövését a léc fölé tolta Sevinger Zsolt kapus, végül pedig Bíró Dominik melléről pattant centikkel a kapu mellé a labda. Ezek a lehetőségek kis híján megbosszulták magukat, hiszen újra Róth István kerül helyzetbe, aki az öt és feles bal sarkáról lőhetett, Mikler Dániel azonban lábbal hatalmasat védett. A hajrában a Balatonfüred nagy rohamokat indított az egyenlítésért, de csak helyzetekig, illetve lesgólig jutottak a vendégek, így végül a Rákóczi örülhetett a lefújás után a három pontnak.

Horváth Rudolf: "Számítottunk arra, hogy a Tatabánya elleni meccs sokat kivesz a csapatból, ezért tudatosan tartalékoltunk. Tudtuk, hogy egy félidő alatt nem dől el a mérkőzés. Az első félidőben látszott, hogy pár játékosban nyomott hagyott a szerdai meccs, ahol jó teljesítményt nyújtottunk, de több fiatal nem tudtak ugyanazt a szintet hozni, emiatt is volt nyögvenyelős az első negyvenöt perc, ráadásul még hátrányba is kerültünk. A másodikban tudatosan váltottunk, kapcsoltunk egyet, ami remekül sikerült és nagy győzelmet arattunk. A csapat felfogása, küzdőszelleme nagyszerű volt, ezzel talán sikerül megfordítani a rossz hazai mérleget. Van tartozásunk a szurkolók felé, akiknek ezúttal is köszönjük a biztatást! Úgy gondolom, hogy pozitív hetet zártunk, a célunk, hogy az ETO ellen is megszerezzük a három pontot és felzárkózzunk az élbolyhoz."

Borgulya István: "Nehéz értékelni, hiszen a második félidőben bent maradtunk az öltözőben és öt perc alatt elveszítettük a mérkőzést. Ezt követően rohantunk az eredmény után, de kimaradtak a lehetőségeink. Úgy gondolom, hogy nem egy, hanem három pontot hagytunk Kaposváron. A jó első félidő után érhetetlen volt számomra a második eleje, amikor a Rákóczi kihasználta, hogy pár játékosom fejben még az öltözőben maradt."

Kaposvári Rákóczi FC–Balatonfüredi FC 2–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 290 néző. V.: Muhari (Kulcsár D., Porkoláb).

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Kocsis B., Böndi – Grabarics (Szederkényi, a szünetben), Pintér M. (Borbély Á., a szünetben) – Zólyomi (Mayer Milán, a szünetben), Horváth B., Pintér N. (Kálmán Sz., a 89. percben) – Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Balatonfüredi FC: Sevinger – Szalai P., Lasz, Pécseli (Horváth B., a 68. percben), Tóth G. – Bene Zs. (Ott, az 58. percben), Imre I. (Géringer, az 58. percben), Farkas D. (Szabó D., a 75. percben), Leidl – Róth I. (Burucz, a 68. percben), Szabó I. B. Vezetőedző: Borgulya István.

Gólszerzők: Mayer Milán (a 47. percben), Borbély Á. (az 50. percben), illetve Szabó I. B. (a 36. percben).

Sárga lap: Bíró D. (az 59. percben), illetve Lasz (a 65. percben), Horváth B. (a 88. percben), Szabó I. B. (a 92. percben).

Címkék: NB III, Balatonfüred, Rákóczi, Kaposvár, sport