Győzelmet aratott a Kometa Kaposvári KK az MVM-Bányász kupa péntek délutáni mérkőzésén a Sopron KC ellen, így szombaton 19 órától a döntőben léphetnek pályára.

Ivan Rudez csapata végig óriásit küzdött, mindenki, aki pályára lépett, hozzátette a magáét, aminek meg is lett az eredménye.

Az együttes dán irányítója, Sebastian Aris ihletett formában játszott, amit jól bizonyít a 28 pontja, közte hét triplával. 

Kometa Kaposvári KK–Sopron KC 95–91 (20–16, 24–27, 23–18, 28–30)

Oroszolány. V.: Győrffy, Jakab, dr. Németh..

Kometa Kaposvári KK: Aris (28/21), Puska B. (6), Bogdán B. (2), Gabric (14/3), Hughes (18). Csere: Hendlein (11/3), Krnjajszki (8/6), Halmai (-), Csorvási (8). Vezetőedző Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs és Filipovics Gordan.

A Sopron KC legjobb dobói: Jones (17/6), Molnár (15).

A szombati program

Szeptember 10., 16 óra, bronzmérkőzés: MVM-OSE Lions/Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Sopron KC. 19 óra, döntő: Kometa Kaposvári KK–MVM-OSE Lions/Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét.

Adamu távozott

Nem kötött szerződést a klub a próbajátékon szereplő Amin Adamuval, a brit játékos már az oroszlányi tornára sem utazott el. Az egyesülert egy rutinosabb, jobb statisztikákkal rendelkező kosárlabdázóval folytat előrehaladott tárgyalásokat. 

Címkék: oroszlány, kosárlabda, kaposvár, sport