Az NB III. Nyugati csoportjának negyedik fordulójában az Érdi VSE látta vendégül Horváth Rudolf tanítványait. Az első percek eseménytelensége után a tizedikben egy felpassz után Mayer Milán remekül tálalt a beinduló Kálmán Szilárd elé, aki be is tört a tizenhatoson belülre, ahol Gubacsi Zoltán buktatta középpályásunkat - írja tudósításában a rakoczifc.hu. A játékvezető habozás nélkül ítélt büntetőt, melyből Mayer Milán a jobb alsóba helyezte a labdát, Kertész kapus hiába érezte az irányt (0–1).

A folytatásban a hazaiak próbáltak nagyobb iramot diktálni, de a Rákóczi kiválóan védekezett, így az érdiek nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani a szünetig. Horváth Rudolfnak így nem igazán lett volna oka a változtatásra, azonban egy ártalmatlannak tűnő ütközés után Zvara Dávid kapott a jobb térdéhez és kért azonnal ápolást, amely után már nem tudta folytatni a játékot, ez pedig nem túl jó előjel, hiszen a középpályás nemrég tért vissza keresztszalag-szakadását követően.

A második félidő elején még nagyobb nyomást gyakorolt az Érd, de sok hiba csúszott a játékba mind a két oldalon, így csak egy órányi játék után alakult ki igazán nagy helyzet a vendég kapu előtt. Ezt ki is használták a hazaiak, hiszen egy lecsorgó labdára Farkas Bálint csapott le a leggyorsabban, és tíz méterről a kapu jobb oldalába gurított (1–1).

A válaszra azonban nem kellett sokáig várni, négy perccel később Mayer Milán a jobb oldalról vezette keresztbe a labdát, majd tizenhat méterről laposan lőtt a kapu jobb oldalába (1–2). Így újra a Kaposvárnál volt az előny.

A hajrára már teljesen beszorult a somogyi alakulat, amely ráadásul emberhátrányba is került a 82. percben. Egy kapu előtti kavarodás után ugyanis Kocsis Barnabásnak mutatta fel a piros lapot a játékvezető, aki emellett büntetőt is ítélt. A labda mögé Szabó Richárd állt, akinek bal oldalra tartó lövését védte Mikler Dániel, aki ezt követően kezdett főszereplővé válni. A kapus ugyanis előbb Németh Gábor jobb felsőbe tartó fejesét tolta szögletre, ami után lábbal mutatott be bravúrt Fülöp Noel újabb fejesénél. Ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Rákóczi a szezonban először győztesen hagyja el a pályát.

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

Horváth Rudolf: "Több olyan meccset is elveszítettünk, amikor úgy éreztem, hogy felénk kéne, hogy billenjen a mérleg. Ezúttal viszont több szituációban is szerencsénk volt. Jókor rúgtuk meg az első gólunkat, majd nagyot hibáztunk az egyenlítő találatnál, ezzel megfordulhatott volna a mérkőzés, viszont újra megszereztük a vezetést és arra törekedtünk, hogy megtartsuk az eredményt. Az Érd jó támadójátékot mutatott a tizenhatosunkig, ahol sok mentésünk volt. A tizenegyesnél, a harmadiknál, amit ebben a szezonban már kaptunk a kapusunk védeni tudott, így elvittük a három pontot az eddig legjobb ellenfél otthonából."

Ebedli Zoltán: "Amire készültünk a Kaposvárból a tizedik percben fölül kellett írnunk. Egy játékvezetői döntés után büntetőhöz jutott a Rákóczi, ettől kezdve pedig egészen mást játszottak. Az első félidőben nem tudtuk feltörni a szorosan, zártan és jól védekező ellenfelet. A szünetben több mindent átbeszéltünk, a második félidőbe előre tudtunk lépni a támadójátékban, majd a hatvanadik perctől egy változtatásnak köszönhetően sok helyzetet dolgozunk ki, de ezúttal hiányzott a minőség a támadójátékból. A srácokat viszont nem tudom elmarasztalni, mert sokat tettek a pontszerzéséért, de a motiváltabb vendégcsapat diadalmaskodott." 

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–1)

Érd, 250 néző. V.: Újhelyi T. (Skover P., Elek B.).

Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kürti, a 67. percben), Pallagi, Fülöp N., Németh G. – Farkas B., Göblyös, Morvai, Pintér Nikolasz (Gajda, a 67. percben) – Szabó R., Pál Sz. (Molnár D., a 84. percben). Edző: Ebedli Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Harsányi D., Gál, Böndi – Ekker, Zvara (Grabarics, a 43. percben), Országh, Kálmán Sz., Borbély Á. (Kocsis B., a 65. percben) – Pintér N., Mayer Milán (Mayer Máté, a 76. percben). Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Farkas B. (a 61. percben), illetve Mayer Milán (a 11. és a 65. percben – az elsőt 11-esből).

Kiállítva: Kocsis B. (a 82. percben).

Sárga lap: Gubacsi (a 10. percben), Németh G. (a 73. percben), illetve Ekker (a 40. percben), Grabarics (az 55. percben), Gajda (a 84. percben).

Címkék: NB III., Érd, Rákóczi, Kaposvár, sport