A gól nélküli első félidőt követően 2-0-ás vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi FC a Veszprém ideiglenes otthonában, Ajkán az NB III. Nyugati csoportjának második fordulójában.

A második félidő elején a bal oldalon meginduló Major Norbertet előbb Kocsis Barnabás, majd Borbély Ákos is szabálytalanul próbálta szerelni, utóbbi már a büntetőterületen belül. A tizenegyest a sértett végezte el, akik nagy erővel lőtt a bal felsőbe. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Veszprém: Baldaulf Konrád laposan tette középre a labdát, Horváth Hunor pedig négy méterről lőtt a kapu bal oldalába. A folytatásban még büntető hibáztak a vendégek, így maradt a 2-0-ás hazai siker.

A Rákóczi két mérkőzés után rúgott gól és szerzett pont nélkül áll a tabella 19. helyén.


Horváth Rudolf: – Szerettünk volna minél feljebb labdát szerezni, ebből adódtak is lehetőségeink, de az ellenfélnek is voltak helyzetei az első félidőben. A szünetben azt kértem, hogy legyünk stabilabbak hátul, hogy ne alakítson ki annyit lehetőséget az ellenfél, a labdaszerzések után használjuk ki a területeket, vezessünk minél több veszélyes ellentámadást. A tizenegyes előtt Ekker Milán ziccert hibázott, de ilyen a sors, hiszen egy perc múlva előnybe került a Veszprém, majd erre rárúgták a másodikat. Még ekkor is azt éreztem, hogy meccsben vagyunk, jött a tizenegyesünk, de olyan formában vagyunk, hogy még a kipattanó is kifelé pattant a kapufáról, így az ellenfél megőrizte a kétgólos előnyét. Sajnos a mérkőzés végén az egyre jobb formába kerülő Bíró Dominik combsérülést szenvedett, reméljük, hogy nem súlyos.

Pető Tamás: – A mérkőzés első félideje borzasztó volt, amióta Veszprémben vagyok edző, még nem láttam ilyen, így ennek is szólt a hármas csere, mivel abszolút elégedetlen voltam. Stabilizálnunk kellett a középpálya közepét, ahol gyenge teljesítményt nyújtottak a játékosok. A második félidőre feljavult a játékunk és a helyzeteink alapján teljesen megérdemelten nyertünk, bár nem játszottunk olyan jól, mint az előző fordulóban. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, a második gólunkat egy szép támadás előzte meg, amiből volt még pár. Ezeket ki kellett volna használni, főleg a nyolcadik percben, amikor egy az egyben lépett ki a kapussal szemben a játékosunk, aki talán megijedt a lehetőségtől. A Kaposvár sokkal jobban nézett ki, mint tavasszal, jobb fizikai állapotban vannak és jobb futballt játszottak, de erre felkészültünk.

Practical VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)

Ajka, 170 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Aczél P.).

Practical VLS Veszprém: Héninger – Krebsz, Gulyás, Zachán, Kovács D. (Molnár B., a szünetben) – Somogyi R. – Ulbert (Horváth H., a 28. percben), Varga M. (Iszlai, a 28. percben), Baldauf, Major N. (Bakos, a 77. percben) – Végh T. (Gálfi, a 28. percben). Vezetőedző: Pető Tamás.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Borbély Á., Kocsis B., Harsányi D., Böndi – Horváth B. (Kálmán Sz., a 64. percben), Mayer Milán (Országh, az 54. percben), Gál, Zvara (Kovács L., a 85. percben) – Ekker (Zólyomi, a 64. percben), Bíró D. Vezetőedző Horváth Rudolf.

Gólszerzők: Major N. (az 54. percben – 11-esből), Horváth H. (az 56. percben)

Sárga lap: Somogyi R. (a 39. percben), Krebsz (a 89. percben), illetve Mayer Milán (a 41. percben), Zólyomi (a 73. percben), Borbély Á (a 80. percben).

Címkék: veszprém, kaposvári rákóczi, labdarúgás, sport