Hiába játszott a mérkőzés több periódusában is jobban csapatunk, az utolsó percekben egy büntetőnek köszönhetően megnyerte az NB III. Nyugati csoportjának nyitófordulóját az FC Nagykanizsa - írja összefoglalójában a rakoczifc.hu.

(A meccset portálunk itt közvetítette.)

A kaposvári együttes sokkal dominánsabban kezdett és már a hatodik percben egy veszélyes helyről járó szabadrúgás után nagyot kellett védenie Borsi Bencének (aki korábban védett a somogyi megyeszékhelyen is) Pintér Norbert jobb sarokba tartó lövésénél. Hét perc múlva már Borsi Bence sem tudta volna megakadályozni a hazai gólt, azonban Borbély Ákos beadása után Bíró Dominik tíz méterről a kapu fölé lőtt. Újabb három perc elteltével pedig a másik kapu előtt adódott gólt érő lehetőség, azonban Ipacs Péter földöntúli bravúrral védte Kondor Kristóf (aki nyáron igazolt csapatunktól Nagykanizsára) középről, nagyjából tizennégy méterről leadott lapos löketét, majd a szerencsén is múlott, hogy nem került előnybe az ellenfél, hiszen egy szöglet után Lőrincz Bence fél méterről hibázott. Az ivószünet előtt János Norbert (aki szintén volt a Rákóczi labdarúgója) életerős lövése kerülte el a jobb felsőt, míg utána Kondor Kristóf fejelt fölé. A Kaposvár egy pontrúgás után felelt a vendég lehetőségekre, azonban gólt ez sem ért, hiszen hiába érkezett jól Mayer Milán, két méterről fölé fejelt Pintér Norbert szöglete után.

A szünet után inkább a küzdelem és a férfias játék dominált, érkeztek is a sárga lapok, majd egy órányi játékot követően a cserék is, mind a két oldalon. Ezt követően lett újra élénk a meccs. Előbb János Norbert került helyzetbe egy csel után, a lövésébe azonban beleléptek a védők. Majd tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, hárman is lőhettek, de minden kísérlet elakadt a blokkban. A kettő között pedig Pintér Norbert kerül ziccerbe, Borsi Bence azonban a helyén volt. Akárcsak a nyolcvanadik percben Mayer Milán veszélyes, középre tartó lövésénél.

A hajrában újra fölénybe kerültek a somogyiak, s Harsányi Dániel fejesénél már többen is gólt kiáltottak, de a labda csak a háló felső részét rezgette meg. Az ellentámadás után viszont jött a hidegzuhany: Szökrönyös Dániel iramodott meg a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol okosan belépett a becsúszó Gál Mátyás lába elé, ezzel büntetőt kiharcolva. A labda mögé Kondor Kristóf állt oda, aki nem hibázott egykori csapata ellen. A hátralévő percekben tizenkilencre lapot húzott Horváth Rudpéf vezetőedző, hiszen a védőket támadókra cserélte, de nem esett újabb gól, így a Kaposvári Rákóczi FC vereséggel kezdte az évadot.

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

Horváth Rudolf: "Úgy gondolom egy rangadót, egy ki-ki mérkőzést játszottunk. Szerettünk volna eldönteni ezt a tipikus egygólos találkozót, erre megvoltak a lehetőségeink. Több jó periódusunk is volt, ebből kellett volna több ahhoz, hogy felénk billenjen a mérleg nyelve. A második félidő végén is mi játszottunk fölényben, nem volt benne a vendég gól a meccsben, de egy kétes szituáció után, egy tizenegyessel elvitték a három pontot. Szeretnénk fejlődni, hogy a jövőben ezeket a meccsek a mi javunkra dőljenek el. Szerdán szeretnénk javítani a Veszprém ellen."

Gombos Zsolt: "Egy fegyelmezett és szervezett Kaposvárt győztünk le. Fontos volt, hogy az újjáalakult csapatunk három ponttal kezdjen egy nagymúltú, jó stadionnal rendelkező klub ellen. Nehéz mérkőzés volt, nem véletlen, hogy csak a végén dőlt el. Úgy gondolom, hogy kevés csapat fog pontot szerezni Kaposváron, így még jobban örülök ennek a sikernek. A játékosok mindent megtettek ezért, így szépen alakult az idénykezdet." 

Kaposvári Rákóczi FC–FC Nagykanizsa 0–1 (0–0)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 440 néző. V.: Szommer (Illés T., Szalai D.).

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Borbély Á. (Kálmán Sz., a 86. percben), Kocsis B. (Mayer Máté, a 86. percben), Harsányi D., Böndi – Gál, Zvara (Ekker, a 66. percben) – Pintér N., Horváth B. (Heil, a 90. percben), Bíró D. – Mayer Milán. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

FC Nagykanizsa: Borsi – Szabó P., Kovalovszki, Kószás, Varga D. – Godzsajev-Telmán (Bence Sz., a 75. percben) – János N. (Béli, a 75. percben), Szilágyi A., Kondor (Szanyi, a 90. percben), Lőrincz B. (Szökörnyös D., a 65. percben) – Pleszkán (Kovács Gy., a 65. percben). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Kondor (a 86. percben – 11-esből).

Sárga lap: Mayer Milán (az 52. percben), illetve Kovalovszki (a 36. percben), Szilágyi A. (az 53. percben), Bence Sz. (a 83. percben), Kondor (a 89. percben).

Címkék: NB III., Nagykanizsa, Rákóczi, Kaposvár, sport