Tomislav Gabric személyében horvát válogatott játékost szerződtetett a Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub. A kosárlabdázó az elmúlt szezont a francia Elan Chalon csapatánál töltötte - írja a delfinek.hu.

A huszonhat esztendős Tomislav Gabric, aki hármas és négyes poszton is bevethető, többször is tagja volt a 2023-as világbajnoki selejtezőn pályára lépett horvát nemzeti együttesnek. A 204 centiméter magas bedobó hazájában, Sibenikben kezdte meg pályafutását, majd a Cibona Zagreb csapatánál töltött két esztendőt. Ezt követően légiós évei alatt játszott Szerbiában, Romániában és megfordult Lettországban is.

null

A 2020/21-es idényben szerepelt a német és a lengyel élvonalban, utóbbiban 30 bajnoki mérkőzésen átlagban 29 perc alatt 13,7 pontot és 4,4 lepattanót átlagolt, a triplákat 39 százalékos pontossággal dobta. Az elmúlt évadot a francia Elan Chalon együttesénél töltötte, ahol 34 bajnokin átlagban 17 perc alatt 8,1 pontot átlagolt, a hárompontos vonal mögül pedig 40 százalékos pontossággal célzott.

Tomislav Gabric - aki a 8-as mezszámot választotta magának új csapatában - így köszöntötte a kaposvári szurkolókat.

Címkék: tomislav gabric, kaposvári kk, kosárlabda, sport