Megkötötte élete első profi szerződését Paár Márk, a klub saját nevelésű játékosa 2+1 évre írt alá a Kométa Kaposvári KK-hoz - tudósít a delfinek.hu.

Az ifjú tehetség jelenleg a magyar U20-as válogatottal készül Pécsen, majd két hétig Székesfehérváron a Grúziában, egész pontosan Tibilisziben rendezendő B-divíziós Európa-bajnokságra.

A kosárlabdázó, aki az idén decemberben lesz tizenkilenc éves, hosszútávú szerződése beleillik abba a koncepcióba, amit a jövőre nézve előrevetített Puska Zoltán ügyvezető, azaz a fiatalok beépítése és a magyar játékosok szerepeltetése. Ennek szellemében nevezték ki az új vezetőedzőt is, Ivan Rudez-t.

A horvát szakember a bemutatkozásakor azt hangsúlyozta, olyan edzőnek tartja magát, aki folyamatosan fejleszti a játékosokat, s az egyik legfontosabb feladata, hogy a helyi fiatal kosárlabdázók folyamatosan szintet lépjenek és így a jövőben meghatározó szerepet tudjanak vállalni a felnőttcsapatban.

Paár Márk oszlopos tagja volt a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon negyedik helyet szerzett U20-as csapatnak. Bekerült az All-Star egyletbe, s az egész tornán neki volt a legjobb pontátlaga, egészen pontosan 22,8 egységet tett a közösbe meccsenként. Szóhoz jutott már többször a felnőttcsapatban is és minden bizonnyal egyre több és nagyobb szerep hárul majd rá a közeljövőben.

Címkék: szerződés, Kometa, Paár Márk, tehetség, fiatal, KKK, kosárlabda, sport