A rangos viadalon az ország legjobb egyesületei vettek részt, ahová a Vidékbajnokságról és a Budapest Bajnokságról lehetett kvalifikálni. Ez alkalommal is számos érmet nyertek a LSC Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület tagjai. 

A serdülő I.osztály népes és erős mezőnyében Grózner Alexa remekül versenyzett, egyéni összetettben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, karika és labda gyakorlatával pedig ezüstérmes lett. Szabaddal az 5.helyezést ért el, buzogánnyal 4.lett. 

Grózner Alexa
Grózner Alexa

A gyermek I.osztály versenyeiben a 2011-ben születettek között Vlasics Zorka szerepelt kiválóan. Egyéni összetettben bronzérmet nyert, karikával a második legjobbnak bizonyult, szabad gyakorlatával szintén bronzérem került a nyakába.

Vlasics Zorka
Vlasics Zorka

A legkisebbeknél a 2014-ben születettek között Mannász Maja a 16.helyen zárt.

Mannász Maja
Mannász Maja

Gyermek II.osztályban pedig az LSC csapata nyerte az országos döntőt. A csapat tagjai: Geszti Kíra, Hernádi Csenge,  Hirt Petra, Iberpaker Kata, Szabó Nadin, Ütő Izabella.

Gyermek csapat
Gyermek csapat

A 2011-ben születettek között Hernádi Csenge a 7.helyen zárt, a 2012-ben születettek versenyében Geszti Kíra nyert, Hirt Petra lett a harmadik, Iberpaker Kata pedig a 6.helyen végzett. 

A 2013-ban születettek között Szabó Nadin lett az aranyérmes, Ütő Izabella a 6.helyezett, Bene Laura a 9., Móricz Virág pedig a 13.helyen végzett. A serdülők között a Csernák Mirjam, Keszthelyi Boróka, Molnár Alíz, Szvitán Zorka összetételű csapat a 4.helyezést szerezte meg. 

Serdülő csapat
Serdülő csapat

A 2009-esek mezőnyében Csernák Mirjam mindkét gyakorlatával és összetettben is a dobogó harmadik fokára állhatott. A 2010-esek között Szvitán Zorka szabad gyakorlatával bronzérmes lett, összetettben 4., ugyanitt Keszthelyi Boróka a 12.helyen zárt.

A 2011-ben születettek között Molnár Aliz mindkét gyakorlatával és összetettben is a 6.legjobb lett. Ezzel zárultak a Magyar Bajnokság egyéni versenyei.

Farkas Júlia kivételével megkezdhetik az RG-s lányok a jól megérdemelt pihenést, illetve az őszi versenyekre való készülést. Farkas Júlia pedig jövő héten utazik a magyar felnőtt ritmikus gimnasztika válogatott tagjaként Tel-Avivba az Európa-bajnoksàgra.

A lányokat Dr. Balogh Orsolya, Oláh Dóra és Boros Ninetta készítette fel.

Címkék: serdülő, ritmikus gimnasztika, bajnokság, gyermek, sport