A MATE Testnevelési és Sport Intézet Kaposvári Sportközpontja rendezte meg a Röplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Négyes Döntőjét Kaposváron, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség felkérésére. Az Egyetemi Sportcsarnok komoly viharkárokat szenvedett, ezért a Kaposvár Aréna és a Városi Körcsarnok volt az esemény helyszíne. Kiváló mérkőzéseket, izgalmas párharcokat hozott a Final Four, és a korábbi évekhez hasonlóan több válogatott röplabdázó (Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Hubicska Patrik) és extraligás játékos is erősítette saját egyeteme válogatottját.

Az egynapos tornán 4 női és 4 férficsapat vett részt. A Budapest Corvinus Egyetem, a MATE és a Testnevelési Egyetem mind a női, mind pedig a férfimezőnyben képviseltette magát. Rajtuk kívül a hölgyeknél a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a férfiaknál a Debreceni Egyetem jutott be a Final Fourba. A délelőtti elődöntőkön óriási küzdelmeket láthatott a szép számú közönség.

A nőknél az első elődöntőben a MATE csapata a válogatott Szedmák Réka nélkül – aki Romániában vett részt Arany Európa Liga mérkőzésen – nem tudta megszorongatni a Testnevelési Egyetem válogatottját és 3:0 arányú vereséget szenvedett. A másik elődöntőben két hasonló erőkből álló együttes csapott össze. Közel két órás csatában a Budapesti Corvinus Egyetem kerekedett felül és 3:2-re győzte le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát. A férfiaknál a favorit MATE 3:0 arányban simán verte a Debreceni Egyetemet. A másik ágon kiélezett mérkőzésen, a tapasztalt játékosokat felvonultató Testnevelési Egyetem 3:1 arányban hozta az elődöntőt a lelkes és időnként szép játékot bemutató Corvinus Egyetemmel szemben.

A délutáni helyosztók nagyszerű meccseket hoztak. A MATE női csapatának játéka feljavult, így versenyre tudtak kelni a hosszabb kispaddal rendelkező BME együttesével. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben, végül a MATE 3:2 arányban szerezte meg a bronzérmet.

null

A férfi kisdöntőben szoros küzdelemben a Debreceni Egyetem 3:1-re verte a Corvinus Egyetem csapatát. A női fináléban elképesztő izgalmak után – a 2. játszma 36:34-es állásnál fejeződött be –, a Testnevelési Egyetem meg tudta védeni a címét, és 3:2-re diadalmaskodott a Corvinus Egyetemmel szemben. A férfi döntőben sokadszorra csapott össze a két gigász, a MATE és a TE válogatottja. A színvonalra nem lehetett panasz, látványos labdamenetek követték egymást. Végül négy játszámban, fej fej mellett haladva a MATE kerekedett felül és 3:1 arányban ünnepelhette a MEFOB bajnoki címet.

null

Utoljára lépett parkettre a MATE színeiben Duduka Ingrid, Hanusz Réka és Sántosi Péter. Tőlük oklevéllel búcsúzott a Kaposvári Sportközpont.

Végeredmény

Nők:

1.    Testnevelési Egyetem
2.    Budapesti Corvinus Egyetem
3.    Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A csapat tagjai:

Duduka Ingrid csapatkapitány, Kaposvári Campus
Hanusz Réka, Kaposvári Campus
Hegyi Bianka, Kaposvári Campus
Kalmár Viktória, Kaposvári Campus
Maurer Katalin, Gödöllői Szent István Campus
Schrauff Júlia, Kaposvári Campus
Sipos Lili, Kaposvári Campus
Tóth Szandra, Gödöllői Szent István Campus
Csapatvezető:    Szalay Attila központvezető, Gödöllői Szent István Campus

4.    Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Férfiak:

1.    Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A csapat tagjai:

Bögöly Gábor csapatkapitány, Kaposvári Campus
Benkő Balázs, Kaposvári Campus
Bozóki Bence, Kaposvári Campus
Hernády Miklós, Gödöllői Szent István Campus
Horváth Kristóf, Kaposvári Campus
Hubicska Patrik, Kaposvári Campus
Kalmár Ákos, Kaposvári Campus
Kulcsár Adrián, Kaposvári Campus
Sántosi Péter, Kaposvári Campus
Csapatvezető:    Szerb György mesteroktató-központvezető, Kaposvári Campus
Edző:    Demeter András, Fino Kaposvár Röplabda SE

2.    Testnevelési Egyetem
3.    Debreceni Egyetem
4.    Budapesti Corvinus Egyetem

A Röplabda MEFOB Final Four különdíjasai:

Legjobb női mezőnyjátékos: Maurer Katalin, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Legjobb női támadó: Dani Laura, Testnevelési Egyetem
Legjobb női feladó: Pisák Luca, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Legjobb férfi mezőnyjátékos: Kun Benedek, Testnevelési Egyetem
Legjobb férfi támadó: Horváth Kristóf, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Legjobb férfi feladó: Tar Kristóf, Debreceni Egyetem

Címkék: mefob, röplabda, sport, kaposvár